Bezpečný Brod

Prevence

Bezpečně do školy

S ohledem na konec prázdnin a začátek nového školního roku, jsme pro Vás připravili několik rad týkajících se bezpečné cesty do školy.

Rodiče, kteří doprovázejí své ratolesti do školy či školky, vycházejte z domu včas. Nezapomeňte, že Vaše  chování se stává vzorovým chováním pro Vaše děti. Pokud budete ve spěchu přebíhat silnici, je vysoká pravděpodobnost, že toto učiní i Vaše děti.

Snažte se  dětem vštípit několik zásad.  

Silnice je  nebezpečná.
Přecházej na místě, které je bezpečné. V místě, kde je dobře vidět na obě příjezdové strany. Nejbezpečnější je přechod pro chodce-zebra.
Pokud je přechod vybaven semaforem pro  chodce, vždy se řiď jeho pokyny. 
Před vstupem do silnice se musíš  rozhlédnout a to VŽDY, i když svítí zelený panáček.
Nezapomeň auto zleva je ti nejblíž, proto se  musíš podívat na toto stranu jako první, pak na druhou a znovu zkontroluj , zda se zleva neblíží vozidlo.
Přes silnici nepřebíhej. Přecházej rovně (nejkratší cestou) a rychle, ale neběhej.

Děti po dlouhé době opět vidí své kamarády. POZOR,  aby toto nadšení ze shledání neskončilo pod koly vozidel.V blízkosti silnice mějte vždy děti pod kontrolou.

Zároveň apelujeme na řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti a byli obezřetní v  blízkosti  škol. Díky své obezřetnosti můžete  zabránit  neštěstí.
Policie České republiky Územní odbor Kolín Vám i Vašem dětem přeje klidný a úspěšný  nadcházející školní rok.

Copyright © Město Český Brod, 2005-2024 | Přístupnost | GDPR | Kontakty | Mobilní verze | Administrace | vývoj MyWebdesign.cz
Cesbrod
TOPlist