41

Re: Koupaliště

V Č. Brodě se řeší hlavně to, z čeho jsou prachy. Momentální priorita je naplnit město ještě více lidma, už teď je to kritické. Přeplněné ulice zaparkovanými auty. Výstavba bytovek v Palackého ulici, kterým ani to parkoviště nestačí. Otázka je proč neudělali míň bytovek a nechali  tam třeba kus té zeleně co tam byla. Auta parkují i před obchodem, který díky tomuto nesmyslu ztratil hodně zákazníků. Všechno zastavět ...., voda se pak nemá kam vsakovat, je to opravdu strašný co dokáže člověk za prachy udělat.

42

Re: Koupaliště

Na včerejším zasedání zastupitelstvo města souhlasilo se zpracováním studie proveditelnosti pro veřejné sportoviště v prostorách nefunkčního koupaliště, vzalo na vědomí informaci o postupu při využití areálu koupaliště Na Kutilce a zároveň souhlasilo s tím, že stavba koupaliště může být zdemolována a plocha bude sloužit v souladu s územním plánem jako plocha občanského vybavení pro tělovýchovná a sportovní zařízení. Pro výše zmíněná usnesení hlasovali všichni přítomní zastupitelé, tedy 18 z 21.

43

Re: Koupaliště

Je to smutný výsledek hlasování. Brali tito zastupitelé v potaz přání obyvatel města? Je to tak závažné rozhodnutí, že by bylo vhodné se obyvatel nějakou dotazníkovou anketou zeptat zda by funkční koupaliště uvítali a zda by jej navštěvovali. Stručně sdělit klady a zápory existence koupaliště, ekonomickou náročnost opravy a provozu. Avšak je nutné uvést hodnověrné hodnoty a možná i způsob jak se k nim dostalo. Mám pocit, že taková studie tu již byla, ale byla zpracovaná tak, že čísla byly skoro ohromující a tudíž dosažen kýžený výsledek, tj. nezprovoznit. Pan starosta uvedl důležitý argument, tj. "nefunkční" koupaliště. Je to však výsledek dlouholetého postoje radnice k tomuto prostoru. V čele s panem starostou.

44

Re: Koupaliště

Tak po nemocnici se mestu podarilo definitivne zrusit i koupaliste.

45

Re: Koupaliště

Již při jednáních o územním plánu bylo konstatováno, že plocha koupaliště není pro tuto funkci dostatečně velká. Chybí zde prostor pro doplňkové aktivity jako je například hřiště na beach volleyball, minigolf či dětská hřiště a brouzdaliště. Taktéž zde chybí místo na parkování. Rekonstruovat koupaliště ve stávající dispozici by bylo chybou, protože by bylo kapacitně nedostatečné nebo by nemohlo splňovat současné požadavky. Proto bylo městu doporučeno, aby hledalo jinou lokalitu. Zatím však nebylo rozhodnuto, kde by zřejmě celoroční koupání bylo nejvhodnější. Ano, diskutujeme o areálu cukrovaru, ale i třeba Pivovarském rybníku či jiných lokalitách.

46

Re: Koupaliště

Projděte si i starší diskuse o "Koupališti" probíhající již od roku 2010:

http://www.cesbrod.cz/forum/viewtopic.p … 31&p=1

https://www.cesbrod.cz/forum/topic/815/koupaliste/


Claudye 26.09.2012 09:21:24 napsal:

Malé shrnutí situace:

trautenberk 28.06.2012 11:46:47 napsal:

Myslím si, že pokud se to má sertiozně posoudit, mělo by si město napřed nechat zpracovat nabídku s jasným (tj. minimalistickým) zadáním. To nic nestojí. Obávám se, že za současného stavu hrozí špatné rozhodnutí (i v rámci ankety) na základě špatných podkladů.

Jakub Nekolný 28.06.2012 16:01:34 napsal:

"Serioznímu posouzení nákladů na rekonstrukci od stavební firmy zdarma se nebráním."
Optimistický předpoklad 10 milionů však nesdílím.

Česulda 25.9.2012 09:42:57 napsal:

Proč tedy již město nezadalo "minimalistickou" verzi rekonstrukce koupaliště?
Abychom věděli v jakých částkách se budeme pohybovat.

Jakub Nekolný 25.9.2012 14:40:58 napsal:

Opravdu bych si počkal na prezentaci generelu a zbytečně neplýtval silami i penězi města. Ale to už bych se zase opakoval.

Česulda 25.9.2012 09:42:57 napsal:

Nebylo by ale lepší mít již na veřejné projednání nějaké podklady k alternativám SK ČB?

... tak, a teď opravdu nevím :-(

S pozdravem Claudyus

47

Re: Koupaliště

To je opravdu tak velký problém takovou záležitost zrealizovat obzválště když tolik lidí po koupališti volá? Pro lidi žijící v bytech by to bylo obrovské plus. Pokud je tak velký problém vybudovat klasické koupaliště, nebylo by možné realizovat např. stavbu biotopu, kterých teď po republice přibývá poměrně velké množství?

Levné i luxusní dětské stany v provedení teepee i s tunelem.

48

Re: Koupaliště

Jak kdosi moudrý podotkl, holt priority jsou jinde. Pánové na radnici si jednoznačně rozporcovali medvěda: Slavoj a fotbalisti dodají potřebné hlasy pro Nekolného a Janíka, Nekolný a Janík jim pak každý rok pošlou několik milionů. Ruka ruku myje. Veřejnost pravda z toho nic nemá, neboť na Kutilku si volně zasportovat nikdo zajít nemůže, ale veřejnost je zapotřebí jen jednou za 4 roky. Potřeby TOP 09 jsou výrazně nižší, tam postačí, když se pošle necelých sto tisíc na dotaci do rodinného pivovaru pana Klineckého a zároveň se přepustí placená pozice místostarosty. S opozicí si nikdo moc starostí dělat nemusí, ta v Brodě neexistuje. Českobroďák sliboval krytý bazén, takže nejlepší cesta je zasypat stávající a tak pro to zvedli packy.

Na pitomosti typu nákup ZZN za 18 milionů se pochopitelně peníze najdou.

49 Naposledy upravil: Pivas (02.02.2020 12:53:58)

Re: Koupaliště

Zajímavé názory. Pomineme li věčné předvolební a politické agitky, které jsou k přečtení téměř v každé diskusi, pak to vezměme realisticky.
Rozhodně nejsem názoru, že českobrodský fotbalový oddíl, potažmo obyvatelé Českého Brodu, potřebují nové tréningové hřiště, případně sportoviště, které bude sloužit úzkému okruhu sportovníků. 
Stejně tak mi ale nepřipadá ekonomicky ani jinak výhodné koupaliště, které bude funkční při troše štěstí tak asi tři měsíce v roce. Zajímavá mi přijde otázka zřízení biotopu, který může sloužit jako přírodní možnost koupání, a s minimální finanční náročností na údržbu (oproti koupališti), může sloužit i jako klidová rekreační zóna po celý rok. Pro více občanů, než pouze pro skupinu tolik bažící po koupališti.

Born stupid? Try again!

50

Re: Koupaliště

Již zcela zbytečná diskuse. Nebude zde ani krytý bazén, ani koupaliště, ani biotop. Nebude zde prostě NIC. Město už má problém vyřešený. Veřejnosti, která léta marně volá po možnosti plavání dala obec jasný vzkaz - je tu přece Praha, Kolín, Čelákovice, Úvaly nebo  Podviňák/!/...