Dobrý den.
Co já jsem pochopila, tak města je pozemek OKOLO koupaliště, pouze samotný bazén (tč. požární nádrž) je jiného vlastníka. Sama si nejsem jistá koho, zda Slavoje, Sokola apod. To se přiznám se mi plete co čí je a není a nerada bych uvedla blbost.
Pokud ale SK Český Brod bude mít smlouvu na dobu neurčitou, může žádat o větší dotace. Při krátkodobé smlouvě nelze např. čerpat dotace EU. Také to tak vidím, že budou řešit dotaci pro sebe a svoje potřeby, proč by řešili koupaliště?
Navíc to dopadne tak, že si zažádají o dotaci kde je nutná spoluúčast města. Jako u atletického stadionu (zde 2,5mil, následně navýšeno na 3mil). Nejsou to jen fotbalisti, i jiné organizace čerpají dotace a aby ji dostali, musí mít spoluúčast města.
Takže město SK Český Brod přenechá (za menší poplatek či zdarma) pozemek, město je následně podpoří finančně aby dosáhli na dotaci - a poté jim ještě bude platit za to, že tam chodí děti ze škol. Veřejnost se nedostane, protože bude využito pro potřeby klubu, škol apod. a také že bude problém se zajištěním provozu a dohledu.
Jako ano - čert vem koupaliště - ale když už, tak minimálně školy by měly využívat sportoviště zdarma. Proč by město mělo platit za to, na co přispělo nemalou částkou? Však si určitě budou moci v rámci dotace od města žádat o podporu na zajištění provozu.
To jsou věci kterým nerozumím a nechápu je.
Závěrem - také si myslím, že vybudovat koupaliště jinde by vyšlo možná levněji (starý barák je taky lepší zbourat než opravovat). Třeba zrovna v areálu cukrovaru, který zde byl zmiňován. Určitě je nějaký dotační titul, kde by se mohlo zkusit požádat. V tom případě bych ale navrhovala pozemek u Kutilky rovnou prodat, když nejde směnit. Chovat se hospodárně, tak jak bylo navrhováno majitelům pozemku u horní školy