1

Téma: Školky v Českém Brodě

Zdravím přispěvatele a zároveň žádám zastupitele města o odpověď na otázku týkající se současné situace školek v Českém Brodě.
Na úvod něco málo o mě. Jsem novým občanem Českého Brodu. Trvalé bydliště jsme v minulosti měli v Přistoupimi a pár let jsme žili mimo ČR. Nyní jsme se rozhodli usadit v Českém Brodě, kde jsme si pořídili bydlení. Protože mám 2 děti (z toho jedno 4,5 roku !! ), tak jsem zjišťovala informace o školkách pomocí tohoto diskuzního fóra a i kontaktováním školek a samozřejmě i z dalších zdrojů. Zajímalo by mě:
- kolik dětí bylo u zápisu umístněno?
- kolik dětí bylo odmítnuto?
- kdy bude dokončena rekonstrukce Liblické školky?
- a dále mě zajímá školka v Kollárově ulici. Jaký je její technický stav. Mám informace o jejím velmi špatném stavu (jak interiéru tak exteriéru). Slyšela jsem cosi o nové výstavbě pavilonů. Má město nějaký plán ohledně školek, jak hodlá dlouhodobě špatnou situaci řešit?
Díky
GabrielaD

2

Re: Školky v Českém Brodě

Tak já jen přidám ze své vlastní zkušenosti, v Českém Brodě-Liblicích, bydlíme 1,5 roku, mám 3.letého syna a do školky se dostal, sice až do MŠ Sokolská, takže to máme dál, ale na školku si absolutně nemůžu stěžovat!
A co jsem slyšela, tak dost dětí se nedostalo, např.MŠ v Liblicích brala prý jen 2 děti, ale jedná se o jednotřídku.
Hezký den

3

Re: Školky v Českém Brodě

zdravím, na tyto otázky by jsem i já chtěla znát odpověď od našich zastupitelů ale oni nějak neradi komunikují na tomto fóre, takže  i já  se již po několikrát ptám co se děje z rekonstrukci LIBLICKÉ školky.
Já vozím dítě do školky do Velímu co je 20 km tam místo mají, je to dost peněz co utratíme za benzín ale koho to zajímá, město má důležitější projekty pro Brod napr. ekoškolství, to nám určite pomůže.

4

Re: Školky v Českém Brodě

Viděl jsem na zdejších webových stránkách někde vyhlášení veř.soutěže pro projektanta/stavební firmu na úpravu prostor ve střední škole v Liblicích, tak aby tam mohla být školka, ale teď už to zde nevidím. Už je to asi stažené-proč?

Tak bych také ocenil odpověď radních na další vývoj. Zda se do soutěže někdo přihlásil? Zda už je vyhodnocená? Ev. kdy bude toto realizované? Předem děkuji za odpověď.

5

Re: Školky v Českém Brodě

Mám informace, že s přestavbou v Liblicích se začalo, dokončení by mělo být cca únor 2012. Ale míst bude velmi málo. A jakým způsobem bude probíhat umístnění dětí se zatím neví (tj. není jasné, zda bude nový zápis anebo zda se budou přibírat děti neumístěné z loňského zápisu). Nicméně si myslím, že to přesto neřeší situaci ve školkách v Českém Brodě, když přihlédnu k tomu, že nových míst v Liblicích moc nepřibyde a navíc, když školka myslím v Kollárově ulici je ve stavu jakém je. Proto by mě zajímalo co je dál v plánu se školkami v Brodě, zda existuje nějaký koncept. Zda se chystá oprava školky v Kollárově ulici anebo nějaká nová výstavba. A taky o kolik kapacita školek v Brodě nedostačuje.

6

Re: Školky v Českém Brodě

Hm...koukám, že k tomuto tématu se nikdo z radnice nechce vyjádřit. Město je zřizovatelem školek, tak prosím poskytněte požadované informace.

7

Re: Školky v Českém Brodě

bublais napsal:

Tak já jen přidám ze své vlastní zkušenosti, v Českém Brodě-Liblicích, bydlíme 1,5 roku, mám 3.letého syna a do školky se dostal, sice až do MŠ Sokolská, takže to máme dál, ale na školku si absolutně nemůžu stěžovat!
A co jsem slyšela, tak dost dětí se nedostalo, např.MŠ v Liblicích brala prý jen 2 děti, ale jedná se o jednotřídku.
Hezký den

Pro upřesnění, v Liblicích bylo přijato pět dětí, tolik, kolik odešlo do první třídy
:-). Myslím, že se v Liblicích bude přijímat více dětí, ve staré třídě by mělo zůstat méně dětí než je teď, jsou tam jak sardinky a nová třída bude mít kolem 25 dětí, takže mi to vychází tak na 15-18 šťasných rodičů :-). Okolnosti zápisu snad dají včas vědět, docela by mne to taky zajímalo, čas kvapí, než se nadějeme, máme tu vánoce. Snad už někdo kompetentní má představu, jak se věci mají???

8

Re: Školky v Českém Brodě

nerozumím proč je to taký problém věcně odpovědět na naše otázky, snad má město vypracovaný časový plán či už ohledne rekonstrukce Liblické školy či školky v Kollarové ulici. Podle slov pana starosti z tohoto fóra by se mněla nová třída v Liblicích otevřít v lednu a to už není tak daleko.
Táto ignorace zastupitelů (nevím kdo to má řešit) mně fakt štve.

9

Re: Školky v Českém Brodě

Omlouvám se, ale máme toho tady docela dost.
V nové třídě ve střední odborné škole bude celkem 28 míst a stávající budova mateřské škoky v Liblicích snižuje svou kapacitu na 17. Celkem tedy v Liblicích bude 45 míst oproti současné povolené kapacitě 25 dětí.
Výběr zhotovitele byl schvalován na jednání rady města dne 21.9.2011. Usnesení je k dispozici zde: http://www.cesbrod.cz/media/pdf/rada/22 … .2011u.pdf
Termín na dodání díla je ve smlouvě stanoven na 29.2.2012, pak bude potřeba nějaký čas na vnitřní vybavení a zařízení. Počítám, že by školka mohla být zprovozněna někdy v průběhu března či dubna. Ale je potřeba ještě s krajem projednat zařazení změny do sítě škol a další povolení (kolaudace, hygiena a další). Hodně bude i záležet na vstřícnosti dotčených institucí.
Na budově MŠ Sokolská se uvažuje s výměnou části střechy, oken a zateplením budovy, ale s navýšením kapacity se již nepočítá.
V případě MŠ Kollárova máme opravdu záměr budovy kompletně přebudovat. A jako provizorní řešení prostor MŠ by mohl sloužit opravený infekční pavilon v nemocnici. Je to však zatím jenom ideový záměr bez jakékoliv projektové přípravy či projednání.

S přáním hezkého večera

10

Re: Školky v Českém Brodě

Děkujeme za objasnění, nezlobte se na mě, ale to opravdu chcete děti prozatimně přesunout do nemocnice?