Takže podle reakcí je opět vidět jací rodiče se ozvali. Sobečtí a bezohlední :
"To hřiště slouží k tomu,aby se tam děti vyblbly.Kam jinam mají jít?zVlášť mámy s malými dětmi.Ale i ty větší.Od toho to je .Nebo ne?"
"Noční klid to neruší.Tak o co jde?"
Ano, noční klid to neruší, tak co bychom se chovali slušně, hlavně, že se děti vyblbnou a my máme pokoj.
Dítě řvoucí dlouhých 10 minut na matku : "mami, dej mi napít, mami, dej mi napít, mami, dej mi napít.." jako kolovrátek, je podle Vás tedy v pořádku. Nemluvím o tom, kdy dítě pláče opět několik dlouhých minut a maminka si ho nevšímá, když se k ní přibliží, odstrčí ho, nebo prostě na něj taky zařve,protože si chce zrovna povídat s jinou maminkou a dítě jí evidentně ruší. Toto všechno je pravda a bohužel se nám takový obrázek naskýtá velmi často. Vše slyšíme naprosto zřetelně a nedobrovolně.
Říkám, že na to hřiště chodí i moje děti, nejsem proti hřišti, ale proti tomu. podporovat bezohledné rodiče v tom, aby zde měli ještě větší komfort, který by jim umožnil obtěžovat okolí. S námi tu žijí i malé miminka. Potřebují klid na spánek, i ve dne, A ne se neustále budit tím, že z parku jde nesnesitelný hluk. Žijí tu staří lidé, kteří si také zaslouží klid a nemluvím o pár lidech s těžkou srdeční vadou. Proč mají tito lidé čekat na noční klid, aby bylo chvíli ticho?
Paní Marti-b, bydlíme skutečně v těsné blízkosti tohoto hřiště a věřte, že si nevymýšlím. Jsou rodiče, kteří přijdou na hřiště a jejich dítě si hraje, nemusí ustavičně plakat, my o nich ani nevíme. Nemám nic proti "normálnímu hluku", mluvím zde o vřískotu, který začne a vy se na něj nemůžete připravit, nedobrovolně pak musíte čekat až to zase přestane. Protože, jak teď už víme "noční klid to neruší, tak o co jde?" Hezké je jedno takové motto : "Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého"
Možná, že jste Vy ten slušný rodič, v prvním příspěvku bylo napsáno, že mě Váš návrh děsí. Nic proti Vám. Zkuste se na to podívat i z té druhé stránky.
Co se týče aut, máte pravdu, jsou hlučná, ale takové auto přejede a je pryč. Kdežto dítě bezohledného rodiče pláče ustavičně několik minut. Vzteká se dlouhé minuty a my to slyšíme, jakoby stálo vedle nás.
Spíš by bylo na místě se zasadit o to, aby zde auta projížděla menší rychlostí, vzhledem k přilehlému dětskému hřišti. Je zde velmi často k vidění, kdy maminka, která vede třeba dvě děti do parku nebo z parku a má co dělat, aby je přes přechod převedla v pořádku i vzhledem k úzkému chodníku, který zde je a hrozí nebezpečí od projíždějícího auta.
Takže Váš návrh, ačkoliv může být opravdu dobrý, já Vám rozumím, bohužel podpoří hlavně ty rodiče, kteří využijí tohoto komfortu k tomu, trávit zde čas dlouhé hodiny a otravovat život lidem v okolí.
Jedině snad, pokud ten dozor bude takovéto rodiče napomínat a vykazovat je pryč:-), ale bohuže, to nepůjde.