1

Téma: Úsekové měření rychlosti v ulici Zborovská

V roce 2022 mělo být zprovozněno úsekové měření rychlosti v ulici Zborovská .Dokonce jsou nataženy chráničky pro napájení elektroniky z  pojistkové skříně před mým domem.
Stav v této ulici je následující . Běžně se zde jezdí  místo 40 km/hod  ,80 - 100 km/hod , motocyklisté až  120 Km ,jak jsem naměřil celkem přesným měřičem rychlosti . Ovšem nejhorší jsou obří nákladní vozy s přívěsy , které se zde řítí rychlostí nad 80 km , za obrovského rachotu a smradu . V místě před Karmou je povrch vozovky již tolik narušen , že rachot je již nad úrovní 110 dB .Doufám ,že povrch silnice vydrží ještě nějakou dobu , aby mě nespadl rodinný domek . V rámci akce "Za zdravý Brod " by jste měli konat a zřídit slibované úsekové měření , když to šlo v Rostoklatech ,mělo by to jít i v Českém Brodě . Ostatně by to do městské pokladny přineslo nemalé částky .
Očekávám Vaši odpověď , a doufám že budete konat .

Jiří Pospíšil

2

Re: Úsekové měření rychlosti v ulici Zborovská

Stejné problémy prakticky platí i pro Klučovskou. Leč tato není v plánu měření rychlosti vůbec. O kontrolách průjezdů kamionové a nákladní dopravy ani nemá cenu hovořit.

Born stupid? Try again!

Re: Úsekové měření rychlosti v ulici Zborovská

Aktuálně má město vypsánu pouze veřejnou zakázku na státovku - u křižovatky u benziny (cesta do Zahrad): https://ezak.cesbrod.cz/contract_display_87.html. Radary ve městě nejsou dlouhodobě pro radnici prioritou (když opomeneme občasné vydělávání městské policie na třicítkách).