1

Téma: Parkování na sídlišti

Dobrý den, zajímalo by mne zda bude nějak řešeno parkování v ulici 28.října? V uplynulých týdnech zde technické služby vyřezaly keře, které byly podél silnice a tvořily jakousi bariéru vedle chodníku používaného na parkování. Od té doby zde auta přestala parkovat podélně, jak bylo zvykem, ale zajíždějí až do trávníku a řidiči si zde samovolně vytvořili šikmá stání. Nejprve to bylo jedno, dvě auta, ale teď už tak parkují ve velkém. Takže nejen, že už tu nejsou keře, ale zbytek zeleně zřejmě vezme za své díky tomuto způsobu parkování. Proto se ptám: budou vysazeny nějaké nové keře, nebo budou osazeny vyšší obrubníky, aby autům bylo zamezeno vjíždět do trávy? Děkuji za odpověď pana Kruliše, popř. pana starosty.

2

Re: Parkování na sídlišti

V ulici 28. října keře vyřezaly technické služby na základě žádosti bytového družstva Společenství pro dům 1257-1260 z důvodu zateplení domu. Povolení vydal odbor životního prostředí Český Brod za podmínky opětovného vysazení keřů po ukončení stavebních prací v tomto prostoru.

Je pravdou, že v této lokalitě dochází k ničení travnatých ploch parkováním osobních vozidel. Tento podnět předávám Městské policii k řešení s konkrétními řidiči.

3

Re: Parkování na sídlišti

Chci poděkovat panu starostovi a jeho "Mužům zákona" jak tvrdě zakročili proti tak společensky nebezpečnému přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu jako je výše uvedené "stáni na zeleni". Hned další den kolem 22. hodiny jsem pozoroval jak tito muži zákona zakročují a umisťují listeček za okno vozidlu parkujícímu na trávě.

Jen škoda že si při svém zapálení nevšimli vozidla/vraku parkujicím na veřejné komunikaci bez registračnních značek stojícím cca 4m před vozidlemkteré parkovalo na zeleni.

Pokud by naši strážnící s obdobnou vervou a úsilím dokázali znepřijemnit život dealerům prodávajícím drogy, kteří se nám tu opět objevují na náměstí a před "kokešem". Ale chápu že demontáž cedulí po odstřelu holubů je také záslužná a užitečná činnost.

Poslední poznámka k parkování -  mebylo by možné změnit podélné parkování v ulici 28. Října na levé straně na šikmé stání - počet parkovacích míst by narostl a obyvatelé sídliště by nemuseli parkovat kde se dá.