1

Téma: Dolina

Dobrý den,
vím, že to není dotaz přímo na město, ale zkusím, zdali nemá někdo nějaké info. V Dolině došlo v zimě k požáru a celý skautský objekt lehl plamenem. Skauti tu hromadu nepořádku akorát přerovnali ze spáleniště kousek dál a na místě se už nikdo ani neukázal. Momentálně je na té veliké louce roztahán nepořádek, spoustu skelné vaty z izolace, hromady asfaltové lepnky, atd.. Navíc co bylo kovové je už rozkradeno a odvezeno do sběrných surovin.
Nemá tedy někdo ze zastupitelů informace o dalším vývoji tohoto místa? Zatím to připomíná skládku nebezpečného odpadu a to docela dobře přístupnou. (brána je samozřejmě dávno pryč) Je už jen otázkou času, kdy místní koumáci začnou místo využívat jako plnohodnotnou skládku.
Přitom je to celkem zajímavý kus prostoru, mohoucí sloužit veřejným zájmům. (např. hřistě pro děti, parčík, atd.)

2

Re: Dolina

Hezký den i Vám,
Skauti připravili zbytky spálené klubovny k odvozu a čekali na lepší počasí. Protože by kontejnerový vůz, který odpad poveze na skládku,  nemusel z louky vyjet. Bohužel se mezi tím do toho pustili naši nechvalně známí sběrači kovů a výsledkem je tento nepořádek. Odpad bude určitě odvezen, jakmile vyschne příjezdová cesta.
Z dlouhodobého pohledu s Vámi souhlasím a také máme podobný záměr na využití. Požádali jsme vlastníka čili České dráhy o převod pozemku do majetku města. Pak bychom chtěli odstranit oplocení a celý prostor zkulturnit.

3

Re: Dolina

Rád bych se touto cestou zeptal na současný vývoj celé věci. Téměř dva měsíce uplynuly, z příslibu odvozu nepořádku je jen příslib, Dolina se stává postupně smetištěm a teď ještě úspešně zarůstá travou a křovinami.
Upozorňuji, že se mi nejedná o zvelebení zkratky na nádraží k vlastnímu prospěchu, ale o zkulturnění kusu přírody, která místo služby lidem začíná vypadat dost odporně.
Předem děkuji za informace.

4

Re: Dolina

Co vím tak tam cca měsíc zpět hořelo znovu, prý právě ta hromada "připravená k odvozu".

Tam ještě něco zbylo ?  Osobně jsem tam nebyla, tak netvrdím že je to tam čisté. I když asi ne, stačí aby vlak přibrzdil před Brodem, to je pak pěkná podívaná..

5

Re: Dolina

Tak Dolina byla "vyhlášená" ,co pamatuju.To není záležitostost poslední doby.1)neskutečným  nepořádkem a špínou a 2)různé zkazky o přepadávání.A tedˇ,když tam byli skauti--když jsem tam chtěla přihlásit svoje dítko a posléze viděla to okolí......zavrhla jsem to.Opravdu to byla nechuť.A teď,co je to tam opuštěné,je to snad ještě horší.Je květen-to se pořád o pozemku jen jedná???Se to mohlo klidně uklidit v rámci projektu "Ukliďme si svět",když se uklízelo Pošembeří.nebo to do regionu nepatří?Je to pomalu v prostřed města,co by se stalo,kdyby se tam přistavil kontejner a "huplo se na to?"co by s tím pozemkem dělali dráhy?Sice jím to patří,ale jak je vidět,léta letoucí na to ...............:-)))

6

Re: Dolina

Tak jen pro Vasi predstavu, Dolina vcera odpoledne vypadala takto:

http://5.sweb.cz/10052011248.jpg
http://5.sweb.cz/10052011249.jpg
http://5.sweb.cz/10052011250.jpg

A pritom by stacilo tak malo. Par lavicek, piskoviste a jednou mesicne nahnat technicke sluzby se sekackou a krovinorezem. Zas takove naklady to snad nejsou.

Nicmene jeste jednou prosim pana starostu o informaci, v jakem stadiu je jednani o prevodu pozemku a zdali jiz jsou na svete nejake konkretnejsi plany na vyuziti.

7

Re: Dolina

Dle mých informací mají skauti objednaný kontejner na příští týden, tak snad v dohledné době bude i dolina vyčištěná.
Převod pozemků na město ještě není dojednán. V dohledné době by mělo proběhnout jednání o kupní ceně, která vzešla ze znaleckého posudku. Chceme požádat České dráhy o schválení převodu za cenu symbolickou, abychom nezatížili rozpočet města.

8

Re: Dolina

Kdy se začlo s dráhama o tom jednat?Protože v Dolině je bordel,co lidi pamatujou a jiné to tam nebývalo.To ten převod pozemků trvá tak dlouho???Jak dlouhá je "dohledná doba"?

9

Re: Dolina

Dotčený pozemek (p.č. 709/6) by alespoň dle katastru nemovitostí měl být ve vlastnictví, resp. v právu hospodaření Správy železniční dopravní cesty, s.o. (Rozdělení pozemků bývalých Českých drah, státní organizace, mezi Správu železniční dopravní cesty, státní organizace, a České dráhy, akciová společnost, není úplně jednoduché.)

10

Re: Dolina

Tak snad to nebude trvat prilis dlouho. Byla by skoda, kdyz by to s Dolinou dopadlo stejne jako napr. se zahradkami smerem na Stolmir, kdy vzesel zamer prodat to na stavebni parcely, zahradkari museli sve zahradky opustit a z celeho, puvodne relativne dobre obhospodarovaneho kusu zeme, vznikl jeden veliky verejny kompost, jelikoz o pozemky zajem neni
Dolina ma uz podobny nabeh na to same.