1

Téma: Staronová písnička o podchodu

Prosím kohokoliv informovaného o informaci, jak to vypadá s podchodem pod nádražím. Nástupiště jsou písní o ničem Ta byla tím posledním, co bylo požadováno. Teď máme docela pěkná tři, ale s tragickým přístupem. První zase rozkopeme, aby se osvětlilo. Nechci řešit, který blb (nebo skupina blbů) to schválila a převzala bez osvětlení, ale fakticky mne zajímá podchod. Díra jest prokopána, dělníci s technikou zmizeli, původní termíny jsou v řiti. Na tolik vychvalovaném nádraží je bordel a překážková dráha pro cestující občany.
Prosím, prosím, smutně koukám, ví někdo, do kdy ještě budeme čekat na kulturní cestu k vlakům? Lze vyvinout tlak na SŽDC a stavební firmy, které nestaví?

Born stupid? Try again!

2

Re: Staronová písnička o podchodu

Mne by osobně zajímalo, kdo prováděl prioritizaci projektu - proč se muselo začít předělávkou do té doby obstojně funkčních nástupišť a podchod byl odsunut úplně na konec, takže bylo již v listopadu jasné, že se na něj do zimy nedostane? Jelikož se na rozdíl od některých jiných uživatelů podepisuji, a činil jsem tak vždy, může mi místo zaneprázdněného pana starosty třeba odvětit i pan místostarosta a zůstat přitom věren svému zásadovému přístupu vůči anonymům wink

3

Re: Staronová písnička o podchodu

Investorem akce je státní instituce SŽDC. Práce se řídí dle projektové dokumentace a povolení drážního úřadu. Prioritu měly jednoznačně objekty, na které bylo nutné projednat a vyhlásit výluku jednotlivých kolejí. A to byly právě práce na jednotlivých nástupištích a na prodloužení podchodu pod tělesem dráhy.
Postup prací a harmonogram se řeší na kontrolních dnech. Je pravda, že akce nabrala zpoždění a muselo být rozhodnuto, že prodloužení podchodu bude doděláno oproti původnímu harmonogramu až na jaře. Nejde jen o dodělání cesty, ale také o stavbu nového mostu přes cestu zajišťujícímu dopravní obslužnost mezi přístupem k podchodu oddělenými částmi drážních pozemků. Dnešní teplé počasí jistě nevydrží dlouho a technologický proces například u betonáže vyžaduje teploty nad 5 stupňů Celsia.   
Teď se pracuje na dodělání výtahových šatech, aby mohlo dojít k instalaci výtahů a také na úpravě vstupu z prostoru naproti cukrovaru.
Podchod by mohl být zprovozněn v dubnu či květnu příštího roku.

4

Re: Staronová písnička o podchodu

Dobrý den. Tak vám dnes ráno pokuřuju před nádražím, protože vlak je ještě daleko... a hledím na ty nové chodníky, že jsou postříkané reflexními značkami. Že by se do úplně nových chodníků kopalo a táhly se tam nějaké sítě? Neměly by tyto věci probíhat v opačném pořadí? Připadám si jako v Jiříkově vidění, když se dělal kdysi obchvat Jana Kouly, bylo to podobné... natahaly se chodníky, pěkně se vyasfaltovaly... a chvíli na to hurááá, další zakázka, rozřežeme to a pak teda povrch poslepujeme. Jsem blázen?

Jednoho dne se želvy naučí létat!

5

Re: Staronová písnička o podchodu

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda se už ví konkrétní datum otevření podchodu?

6

Re: Staronová písnička o podchodu

Na minulém koordinačním jednání nám zhotovitel sdělil, že by podchod měl být uveden do provizorního provozu na konci měsíce května. Parkoviště, přechod i chodníky budou kolaudovány koncem dubna. Zítra proběhne kontrolní den na stavbě parkoviště P+R za účasti stavbyvedoucího investiční akce Prodloužení podchodu, kde i tuto záležitost budeme řešit.

7

Re: Staronová písnička o podchodu

Na dnešním kontrolním dnu nám byl potvrzen termín uvedení podchodu do provozu ke dni 31. května letošního roku.

8

Re: Staronová písnička o podchodu

Tak doufejme smile Přemosťovací komunikace nad podchodem zatím vypadá pěkně, divím se, že se tam po večerech nescházejí skejťáci či bruslaři, jako u Lidlu smile Nové chodníky také zajímavé, jen nevím, co na zúžení silnice řeknou motoristé wink Jen mě mrzí, že kamerové bráně padla za oběť odbočka z Klučovské ulice do parku (uznávám, je to odbočka neoficiální, ale chodí a jezdí se tam, co má paměť sahá a možná ještě déle). Ale asi je to o zvyku...

9

Re: Staronová písnička o podchodu

Silnice se nezúžila ani o centimetr respektive po doplnění asfaltu k obrubám bude stejně široká jako dříve.

10

Re: Staronová písnička o podchodu

Aha, tak to pardon :-o Ono to ale skutečně vizuálně vypadá, že se ten chodník minimálně v některých částech znatelně rozšířil. Tak jedině že by to bylo na druhou stranu směrem do hlíny a trávy. každopádně vypadá hezky, snad nebude v zimě moc klouzat, až bude námraza smile