1

Téma: Výzva Městu Český Brod k odstranění překážky v Dolánkách

Výzva Městu Český Brod k odstranění překážky – strouhy přes přístupovou cestu k objektům,  od majitelů rekreačních objektů v osadě Dolánky u Českého Brodu. Strouha - výsledek stavební úpravy zadané městem  znemožňuje bezpečné projetí osobním vozidlem.
V prvním listopadovém týdnu 2014 proběhly úpravy a zpevňování původně lesní přístupové cesty k rekreačním objektům a zároveň naučné stezky v osadě Dolánky.
Přes cestu byla vykopána strouha zpevněná kameny a betonem. Její smysl nám není jasný.  Co však jasné je, že nám majitelům komplikuje, některým dokonce znemožňuje dostat se bezpečně ke svým objektům. Strouhu nelze běžným osobním automobilem přejet bez rizika drhnutí (s vozem naloženým stavebním materiálem či v zimním období napadne-li sníh je bezpečné projetí téměř nemožné).
Žádáme Vás, jako zadavatele zakázky a instanci, do jejíhož správního celku tato úprava spadá, o sjednání nápravy a umožnění opět bezpečného projetí k nutné ochraně našeho majetku:
1.    Uvedením cesty do původního stavu
2.    Zúžením strouhy tak, aby se dala normálně, bezpečně přejet osobním automobilem
3.    Vedením strouhy pod cestou
Nedojde-li k nápravě, budeme nuceni uplatňovat náhrady škody na našich vozech, nákladu, objektech či při vyprošťování na Vás. Tomu, jak doufáme, se chceme všichni vyhnout.
Příloha 1: Fotodokumentace
Děkujeme za vyřízení
V Dolánkách dne 23.11.2014
Koryto projíždíme krokem (VW Sharan). Jednou jsme jeli trochu rychleji a bouchli jsme spodkem auta při vyjíždění. Na chatu jezdíme i v zimě, máme oprávněnou obavu, že koryto bezpečně neprojedeme při sněhu a náledí, s naloženým autem nebo s přívěsným vozíkem.
Martina Václavíková, č.p. 028, Hybernská 28, Praha 1, tel. 731 537 251 
……………….
Antonín Mařík, Bartošovi, Praha

2

Re: Výzva Městu Český Brod k odstranění překážky v Dolánkách

Myslím si, že by se k tomuto tématu měl někdo vyjádřit a hodně rychle.
Věc byla konzultována již s právníkem a kdo tohle dílo  vymyslel a podepsal se pod něj to musí být tedy hlava ......