Aktuality - Všechny aktuality

Radniční zahrada pro všechny

Radniční zahrada - Foto: Rostislav VodičkaPod názvem „Radniční zahrada pro všechny“ si mnozí z Vás asi nepředstaví, co všechno se v doposud nevyužívané a zanedbané zahradě mezi budovami radnice a sokolovny  změní.

Kromě kácení stromů, které je velkou částí...

veřejnosti pochopitelně vnímáno značně negativně, budou v zahradě probíhat aktivity stávající stav již jen zlepšující. Litinový plot bude sejmut, staré vrstvy nátěrů a rzi odstraněny, kovář opraví poškozené díly a plot bude opatřen novou povrchovou úpravou. Mezitím bude opravena podezdívka vč. kamenných korun a do takto opravené podezdívky budou nově vsazeny opravené a povrchově ošetřené litinové díly plotu. Rovněž bude opravena vstupní branka a branka na dvůr radnice.

Součástí celého projektu jsou i sadovnické úpravy celé zahrady, jejichž návrh můžete vidět na připojeném výkresu. Místo vykácených dřevin bude vysazen jeden dominantní strom – jerlín japonský, do volného prostoru vysadíme další dominantní dřeviny – dřín a hloh a součástí sadovnických úprav budou i výsadby keřů a trvalek. Samozřejmostí je výsev nového trávníku s vysazením cibulovin.

Celková kompozice bude obsahovat i chodník vydlážděný z kamenných odseků (tzv.“štětový“), lavičky (standardní i teenagerovské), odpadkové koše, zakrytí studny dřevěným bedněním a pro „nezbedné“ děti instalujeme akrobatický herní prvek.

Celý prostor radniční zahrady bychom rádi nabídli nejen dětem čekajícím na školní vyučování, ale i ostatním návštěvníkům centra města ke chvilce odpočinku a věříme, že i některé školní předměty naleznou v zahradě své místo. Pro zachování hezkého prostředí a pocitu pohody a bezpečí bude zahrada na noc zamykána.

Prostě bychom rádi naplnili název projektu a radniční zahradu nabídli co nejvíce lidem.

Projekt je podpořen dotací z Programu rozvoje venkova ČR, administrovaného MAS Region Pošembeří metodou LEADER. Poskytnutá dotace činí 396.400,- Kč.

Vysoutěžené ceny prací:

  • zahradnické úpravy + štětová cesta – 443.462,- Kč
  • oprava kovových částí plotu - 163.600,- Kč
  • pořízení mobiliáře (lavičky, odp. koš a infotabule) - 64.200,- Kč
  • herní prvek pro –náctileté – 45.600,- Kč.

Předpokládaný termín dokončení prací je podzim 2012 a uvedení do provozu na jaře 2013.

Za Odbor životního prostředí a zemědělství MěÚ Český Brod Ing. Rostislav Vodička.

Technická dokumentace

Rozpočet - sadovnické ráce

Rozpočet - plot

Copyright © Město Český Brod, 2005-2024 | Přístupnost | GDPR | Kontakty | Mobilní verze | Administrace | vývoj MyWebdesign.cz
Cesbrod
TOPlist