Zdravý Brod

MA21

Českobrodská tržnice

...je navazující aktivitou města Český Brod na tradiční farmářské trhy. Letos chceme dát prostor, kromě klasických prodejců zeleniny, ovoce a sazenic, také prodeji rukodělných výrobků, přebytkům ze zahrad apod. Cílem této kampaně je pomoci oživit ekonomiku a podat pomocnou ruku živnostníkům a zemědělcům. Dále oživit nákup a prodej českých výrobků, potravin i služeb. 

Jsme si dobře vědomi toho, že pořádání trhů v pátek dopoledne není vůbec ideální. Věřte, že usilujeme o změnu a rádi bychom uspořádali nějaké sezónní trhy například i v sobotu. Poptáváme různé prodejce a pěstitele především českého zboží, ale konkurence je mezi městy velká. Ti opravdu dobří stánkaři mají často nasmlouvaná prodejní místa měsíce dopředu a těžko se „přetahují“. Navíc spoustě farmářů a výrobců domácích produktů se ani na trhy nevyplácí jezdit. Platit prodavače na stánku je pro ně často ekonomicky nevýhodné. Neúprosná kola ekonomiky je nutí si hledat odbytiště v obchodních řetězcích nebo v hotelech apod.

Na poptávce prodejců regionálních produktů spolupracujeme také s MAS Region Pošembeří. Díky vazbě MAS na pošemberské zemědělce a podnikatele máme na tržnici oproti minulým letům o něco bohatší sortiment. A i Pošembeří má svoji Pošemberskoutržnici, najdeteji na http://www.trzniceposemberi.cz. Virtuální tržnice slouží k bezplatné on-line inzerci, kde je možné sdílet informace a prezentovat nabídku služeb a výrobků z regionu Pošembeří a blízkého okolí. Tuto myšlenku nově přenášíme i my na páteční tržnici pod širým nebem. Zatím je inzerci věnována jen velká nástěnka, ale je tu určitě prostor pro osobní prezentaci služeb či firem z regionu přímo na náměstí.

Jistě jste si všimli, že je Českobrodská tržnice rozmístěna v blízkém okolí zvonice a kostela sv. Gotharda. Cílem změny místa stánkového prodeje je oživení přilehlého parčíku, který by se časem mohl stát tepajícím srdcem města. Doufáme, že k tomu přispěje i kulturní páteční blok Múzy v koutě, kdy dáme od 12.00 hodin prostor především začínajícím interpretům z oblasti hudby, divadla, literatury... Snad nám bude přát počasí a bude se vám moci 19. 6. představit zpěvačka s vlastní tvorbou a hrou na ukulele Tammmy, 26. 6. Veronika se svojí hrou na kytaru a výstavou fotografií, 3. 7. s hudebním programem Lucie Čurgaliová nebo 17. 7. Se zpěvem Adéla Spurná, kterou možná znáte i jako absolventku sólového zpěvu místní ZUŠ.

Pokud máte zájem na tržnici něco prodávat nebo vystupovat v programu Múzy v koutě, využijte kontakty: Petra Straková, email: strakova@cesbrod.cz, tel. 734 800 380 nebo Petra Ištvániková, email: istvanikova@cesbrod.cz, tel. 733 384 871.


Copyright © Město Český Brod, 2005-2024 | Přístupnost | GDPR | Kontakty | Mobilní verze | Administrace | vývoj MyWebdesign.cz
Cesbrod
TOPlist