Pro Petra 75: koupaliště by určitě mohl provozovat soukromník, proč ne.. ale to by tu nejdřív muselo zůstat. Proč by tu mělo být je podle mě celkem jednoduché - protože podporuje další ekonomocké aktivity a činilo by naše město atraktivnější (kolikrát jsem jen slyšel větu, že zde "nic není"), je na hezkém místě, má tradici a jeho oprava a modernizace není nijak vysoká investice.
K pořizovacím nákladům. Informoval jsem se u jedné odborné firmy. Technologie stojí do 5 milionů, celá rekonstrukce by se (samozřejmě podle náročnosti) a to včetně technologie, dala pořídit okolo 10 milionů; s náklady může pohnout nahoru potřeba stavebních prací. I pokud by to bylo ještě o několik milionů dražší, stále jsme úplně někde jinde než na původních strašidelných 100 milionech..
Od roku 2014 bude nové programovací období. Co my víme, jaké budou priority, když Evropskou unii už nebaví platit naše věčné rozhazování a plýtvání - na školení a různé propagace. Priority jsou jsou dnes jiné. OK. Příprava přednádraží taky trvá cca 10 let. Jde jen o to, do té doby nebo do doby jinak příznivější, neudělat nezvratný a špatný krok. Nic proti fotbalu, ale tréninkové hřiště namísto tohoto krásného tradičního brodského koupaliště je pro mě silně popuzující.
Náklady na provoz v řádu jednotek milionů korun je myslím částka v duchu oné studie, která se těžce nepovedla. Mám dojem, že v tom byl i plat nějakého stálého zaměstnance a podobné nesmysly. Po vzoru přehnaných pořizovacích nákladů bych i odhad nákladů na provoz vydělil tak 10ti. Kromě toho, část nákladů na provoz bude pokryta například z pronájmu prostor na kiosky, ze vstupného, z parkovného, z reklamy apod...
Znovu se dovolávám mnoha příkladů, kdy města i obce (mnohem menší) koupaliště utáhnou. Tiše jim závidím.
Myslím si, že pokud se to má sertiozně posoudit, mělo by si město napřed nechat zpracovat nabídku s jasným (tj. minimalistickým) zadáním. To nic nestojí. Obávám se, že za současného stavu hrozí špatné rozhodnutí (i v rámci ankety) na základě špatných podkladů.
http://www.cesbrod.cz/forum/viewtopic.p … 5559#p5559