11 Naposledy upravil: DH (28.01.2021 23:43:13)

Re: Regulační plán 2020

Dobrý den, blíží se nám konec ledna nového roku 2021 a je to 4 měsíce od mého předcházejícího dotazu. Rád bych se zeptal v jaké konkrétní fázi je zrychlená změna územního plánu z důvodu odstranění části o nutnosti vypracování regulačního plánu? Dále pak jaké další konkrétní fáze budou následovat a v neposlední řadě upřesnění, kdy bude změna hotova. Děkuji

12 Naposledy upravil: Tomáš Klinecký (01.02.2021 18:01:28)

Re: Regulační plán 2020

Dobrý den, nyní je zpracovatelem odevzdán návrh změny územního plánu a vypracováno úplné znění územního plánu (po schválení změny č. 2). Vše prošlo kontrolou orgánu územního plánování. Dle sdělení stavebního úřadu bude tento týden vypsán termín veřejného projednání, které se musí konat nejméně 30 dní od vyhlášení, což vychází na 1. polovinu března. Poté poběží 7 denní lhůta pro podání námitek a připomínek. Ty budou následně vypořádány a změna schválena. Pokud vše půjde dobře, počítáme se schválením změny územního plánu na dubnovém jednání zastupitelstva.

13

Re: Regulační plán 2020

Dobrý den pane Klinecký, jak si mám vyložit Vaši část příspěvku ve FB skupině Lepší Brod? Viz níže. Pokud opravdu máte zájem aby se přijetí změny nezdržovalo, tak projednání musí proběhnout. Nelze se donekonečna vymlouvat na covid, covid tu s námi bude dlouho né-li napořád. Nelze věci odsouvat donekonečna. Toto je zásadní věc, která nesnese odklady. Jsem zmatený ze zvolené textace - v jedné větě uznáváte, že není hodno přijetí změny ÚP zdržovat, ale v druhé mluvíte prakticky o opaku. Nevím, jak si to tedy vyložit. Situace se táhne už několik let, jak sám dobře víte. Město na to mělo 4 roky, a nyní, když zastupitelstvo rozhodlo, že to nebude, trvá to další rok a vy přemýšlíte o dalším odkladu.

"Přemýšleli jsme, jak si v březnu poradíme s plánovaným veřejným projednáním změny územního plánu a návrhu dopravního režimu v ulici V Lukách. To druhé bude zatím kvůli nouzovému stavu zrušeno. První buď proběhne anebo bude odloženo, aby se přijetí změny územního plánu nezdržovalo. Touto změnou č. 2 bude vypuštěna povinnost schválit regulační plán a odblokuje se stavební uzávěra v celém centru města. "

14 Naposledy upravil: Tomáš Klinecký (04.03.2021 11:45:10)

Re: Regulační plán 2020

Dobrý den, zkusím to vysvětlit. Nejde o výmluvu na covid, který tu opravdu s námi je a bohužel nějakou dobu bude, ale o aktuální striktní omezení pohybu a shromažďování osob, které platí zatím do 21. 3.

Návrh změny č. 2 i úplné znění ÚP jsou zpracované. Nyní je potřeba naplnit zákonné procedury (veřejné projednání, námitky, vypořádání, schválení změny zastupitelstvem) a dodržet všechny lhůty. Není to úplně legrace. Oznámení o konání veřejného projednání ve středu 24. 3., 18.00 visí na úřední desce od 9.2.2021. Víte, že od pondělí 1. 3. platí na základě usnesení vlády z 26. 2. zákaz volného pohybu osob přes hranice okresů. Platí i různá omezení shromažďování osob, zákazy jednání orgánů právnických osob apod. Současně z nařízení existují výjimky, například jednání zastupitelstva obce nebo doprava k nedokladné úřední záležitosti. Existuje metodika pro konání zastupitelstva, ale nikoli pro podobná veřejná projednání. Přitom si vezměte, že máte třeba vlastníka nemovitosti, který bydlí v okrese Trutnov. Zřejmě se na to vztahuje výjimka (doloží důvod cesty), ale upřímně řečeno, nevím, jestli se sem takový člověk přes několik hranic okresů dostane. Přitom má na účast zákonné právo.
Takže opravdu chceme, aby se proces nezdržoval. Ale vedle obav z nákazy jsou ty i tyto legislativní lahůdky, které se musí vyřešit. Jakkoli si myslíme, že proti této změně nebudou námitky.

Osobně bych projednání nerušil ani neodkládal a za dodržení všech hygienický pravidel uskutečnil.

15

Re: Regulační plán 2020

Děkuji za odpověď. Zákonné procedury chápu. Jsem rád, že i vy jste pro nerušení jednání a doufám, že nejste sám a panuje v tom shoda.
Mělo by se udělat vše možné i nemožné pro to aby jednaní řádně proběhlo.
To, že neexistuje metodika, mě nepřekvapuje, když vidím, jak je řízen stát v této nelehké době...
Na druhou stranu tu covid s námi je a bude, a je třeba se tomu přizpůsobit, například do online prostředí. Musí se hledat nová řešení i do budoucna, aby to nebrzdilo i obecně chod města/úřadu.