21

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

penek napsal:

A co vám smazali? Cenzuru bych netipoval, spíše porušení nějakého kodexu, diskuze je totiž moderována. A vůbec, jak to spolu souvisí? Podepíšu se, až mi vrátí kyblíček a lopatičku?

S pozdravem,

pe(tr)nek(olný)

Jooo bratrská podpora se cení :-) Stručně řečeno příspěvky, které nevoní vedení města. A opakovaně se ptám, kdo ustanovil vašeho bratra/starostu do pozice cenzora? Stále bez odpovědi od cenzora.

Pěkný den

Nestor Bukowsky

22

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Můžete mi, prosím, sdělit, čím a kde koho podporuji? Pouze občas napíšu své názory na všeobecný chod věcí, toť vše. To, že jste něčí příbuzný vám snad neupírá právo vyjádřit se ve veřejné diskuzi, mýlím se? A jak mám, proboha, vědět, kdo kam ustanovil mého bratra?

Každopádně děkujeme za podpis, ta anonymita už pomalu byla pod vaši úroveň, že?

PN

23

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

cirkusbrod napsal:

Nedomnívám se, vím, kraj na tu silnici kašle a je na vedení města, hlavně starosty, aby se postaralo,

Hele, koblížku - starosta je tu od toho, aby se staral o věi, které spadají do jeho kompetencí. Čili mně zajímá, jak se obec stará o obecní silnice, obecní chodníky, obecní pozemky, obecní policii... a v krajských volbách mne zase bude zajímat, jak kraj plní svoje povinnosti. Chápu, že jsou jedinci, kterým to nedochází a hází zodpovědnost na jiné; čili očekávám, že časem budeš požadovat, aby ti městská rada chodila opravovat barák, sekat trávu, eventuelně tě přebalila.

24

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Může mi tu někdo říct, který chytrák dal dopravní značku 70 na konci Zahrad, těsně před vjezdem do lesa ? Tam, kde je totálně rozbitá silnice, kde přebíhá zvěř, jezdí cyklisti, chodí turisti včetně malých dětí  apod. ..... . Ta samá značka je i za odbočkou na Vrátkov směr Zahrady. Pře Zahrady 30 a tankodromem les  70. Fakt tady někdo hodně myslel ...... .

25

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Dobrý den,

připojuji se k "Zahradní" diskuzi - na facebooku skupiny Lepší Brod jsou tyto dotazy, viz citace několika příspěvků. Vzhledem k tomu že nejde o oficiální stránky či skupinu města, kopíruji to sem. Protože si myslím, že řešit by se to mělo a to co nejdříve. Bylo by možné aby uváděný stav někdo prověřil? Děkuji smile

1)
Dobrý den. Mohu prosím vědět, který orgán, chytrák, nebo banda nevzdělanců, změnila přednost na křižovatce pod cihelnou? Český Brod, Vrátkov, Zahrady? Myslíte že je dost bezpečné jet z Brodu do Zahrad? Od Vrátkova rozjeté auto není vidět a pochybuji, že to dobrzdí, i když směr Zahrady pojedu dvacítkou. Nehledě na to, že zvyk je železná košile. Osobně jsem počítal spíš se STOPkou od Vrátkova. Děkujeme tímto předem za krásné karamboly. A nechci být sprostý..!!

2)
Představte si 15tunovy náklaďák, jak to pustí z kopce ze skládky u cihelny. Jede po hlavní, má velkorysou zatáčku, prostě to tam narve. Když pojedete ze Zahrad do Brodu, zastavíte na stopce a pak se se slabým manuálem rozjedete, protože za zatáčkou ho neuvidíte. Jste na kaši. Ani při nejlepší vůli to těch 15tun neubrzdi. Když bude dobrej, zaplave si v Podviňáku.

Ze zkušenosti vím, že tu jezdí tihle typy denně. Často mě na silnici, protože jezdím pomalu... Souhlasím s panem Kopčilem, křižovatka je řešena zcela nešťastné a myslím si, že z obou stran. Mám dojem, že se ignoruje bezpečnost a vychází se vstříc těm 15t náklaďákum = krok 30 let zpět. Autor křižovatky ať si za chvíli začne dělat čárky sad

3)
Dnes jsem jela po silnici z Brodu do Zahrad a opravdu není skoro vůbec do křižovatky vidět. Nemáte tam žádnou jistotu, že opravdu nic nejede, já jsem stáhla okénko a naslouchala... Mohl by se tady někdo zodpovědný vyjádřit, proč došlo ke změně?

4)
Já bydlím ve Vrátkově, takže bych měl být rád, ale nejsem. Ta křižovatka je takto velmi nebezpečná. Pokud jedete od Brodu na Zahrady, opravdu není žádný způsob jak bezpečně projet. Do té zatáčky není vidět, hustota provozu se díky rozkopaným Mrzkám zvýšila a je jen otázka času kdy se tam něco stane. Čekal jsem spíš stopku od Vrátkova, ale tohle mě překvapilo. Já osobně si tam budu přibrzďovat jako doposud. Možná by pomohlo zrcadlo, ale ještě lepší by bylo, nedělat tato rozhodnutí od stolu. Protože kdyby ten dotyčný viděl křižovatku v reálu, tak by tohle snad nemohl vymyslet.

26

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Na toto téma se nechce z radnice asi nikomu odpovídat .... .
Zahrady, Vrátkov, Brod se jezdí totiž ruská ruleta. X-krát se mi stalo, že mi do boku málem vrazilo auto řítící se  od Vrátkova. Tady nikdo nic neřeší, hlavně není zájem řešit tuto docela dost závažnou situaci.
Nikdo nebyl ani sto mi odpovědět na můj dotaz z 22.9.2020 kdo nainstaloval na konci Zahrad, před vjezd do lesa značku 70. Silnici devastují plně naložená auta od těžařů a samotěžařů. Myslím, že když něco zdevastuji, tak si to taky opravím. Zamýšlel se nad tím vůbec někdo, proč a kým byla tato silnice zničena. Myslím, že za prodej dřeva určitě nějaká ta kačka byla, tak proč se ti dotyční nepodílejí na její opravě ???
Přijde mi, že potřebujete tu přírodu ještě více likvidovat místo, aby jste dělali něco pro její obnovu. Lesem a po louce se prohání  motorkáři a čtyřkolky. To vám přijde v pořádku ?

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Dobrý den všem, změna přednosti v jízdě u Podviňáku, která zřejmě není šťastně udělaná, se nyní řeší a řeší ji odbor dopravy společně s Krajskou správou a údržbou silnic a dopravním inspektorátem policie. O pravděpodobných důvodech změny psal na facebooku pan starosta: větší provoz ve směru na Vrátkov než do Zahrad. Druhým důvodem mělo být i to, že vozidla v kopci rolují a ničí asfaltový povrch, takže se vlastník  silnice obával, že čerstvá oprava nevydrží dlouho. Budou se ještě posuzovat i zmiňované rozhledové poměry a bezpečnost. Město do změny nemluvilo, protože není ani vlastníkem silnice ani nestanovuje dopravní značení. Pokud vím, nebyli jsme ani osloveni, abychom se k tomu vyjádřili. Ale v okamžiku, kdy se změna ukázala jako problematická, tak jsme požádali odbor dopravy, aby to ještě prověřil a budeme chtít znát výsledek případného přehodnocení nebo doplnění tohoto řešení. Co se týče značky 70 km / hod. na konci Zahrad, postup byl stejný. Je pravda, že touto rychlostí tam nikdo jet ani nemůže. Poškozování silnic těžkými vozidly je bohužel realita, ale jde o jediné dopravní spojení do městských lesů i do dalších míst ve Vrátkově nebo do býv. cihelny. Pokud se lesem a po loukách prohánějí motorkáři, v pořádku to není. Pokud se to děje, pokuste se to zdokumentovat a případně volat policii.

28

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Tomáš Klinecký napsal:

...vozidla v kopci rolují a ničí asfaltový povrch...

Chlapi tady je to z kopce, tady musíme dát hlavní, ať nám tu nebrzděj, ten asfalt neni nic moc, to by nám dlouho nevydržel...

Neuvěřitelné.

29

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

penek napsal:
Tomáš Klinecký napsal:

...vozidla v kopci rolují a ničí asfaltový povrch...

Chlapi tady je to z kopce, tady musíme dát hlavní, ať nám tu nebrzděj, ten asfalt neni nic moc, to by nám dlouho nevydržel...

Neuvěřitelné.

Asi výborně vysoutěžená cena za povrch vozovky smile

30

Re: Havarijní stav silnice v Zahradech/Dolánkách

Osobně považuji toto dopravní řešení za logické, protože ve směru na Vrátkov je intenzita dopravy vyšší. Křižovatka má též úplné svislé i vodorovné dopravní značení včetně upozornění na změnu dopravního režimu. Největším problémem je, že řidiči jezdí podle zvyku nikoliv podle dopravních značek. Chvilku bude trvat, než si i na tuto úpravu zvyknou. Koncem tohoto nebo začátkem příštího týdne bude ještě křižovatka osazena zrcadlem, jehož dodávka se opozdila.