Pokud chcete vědět, jak je město připraveno na možné problémy s růstem nákazy Covid 19 v souvislosti s Posvícením, tak to nevíme, protože odtázky zodpovězny nebyly a byly odmítnuty jako irelevantní. Ale zda víkendový program a Ohňostroj proběhnou, to evidentně ano. Celá komunikace tady. Posoudit si to může každý sám. +++
Napsali jste 18.9., 22:43:
Pokud chápu dobře mimořádné opatření vlády, tak by měla být zítřejší akce Posvícení a Ohňostroj zrušena ! Kdo na to prosím dohlédne ? Omezení hromadných akcí
S účinností ode dne 18. září 2020 od 18:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření se zákazují nebo omezují slavnosti, divadelní a filmová představení, sportovní a jiná shromáždění a trhy tak, že se
1. zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, oslavy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 1 000 osob, koná-li se akce převážně ve venkovních prostorech, nebo 500 osob, koná-li se akce převážně ve vnitřních prostorech staveb;
Pokud nebude mít provozovatel ošetřeno, že na místě nebude v jeden okamžik více než 1000 osob, pak nelze takovou akci realizovat. V opačném případě neplní mimořádné opatření vlády, tudíž by neměl akci realizovat. To by měla vynutit KHS potažmo PČR. Je připraveno město požádat tyto instituce o součinnost ?
Napsalo Město Český Brod
Ano, tolik lidí tam ani omylem není a ani nebude. Co tam máte dál?
Napsali jste:
Skvělé, a představíte se mi, kdo odpovídá takto sebevědomě jménem města ? Také předpokládám, že to máte evidováno nějakým doložitelným způsobem vy jako město nebo provozovatel (turnikety, evidované vstupenky, oveřený počt účastníků apod.) A můžete to na vyžádání doložit ? Pokud ne, pak se domnívám, že se tímto výrokem pouštíte na tenký led a může být vyloženo jako obecné ohrožení a neplnění zákonem daných povinností. Děkuji za upřesnění.
Mimochodem, neodpověděli jste mi na předešlé dotazy. Tedy jaké budou (více)náklady v přímé souvislosti se zhoršením situace díky "Posvícení" v této formě (tj. uzavření škol, extra zdravotní péče, podpora krach.podnikání, soc.podpora) ? Tímto se tedy připomenu s odpovědmi na tyto dotazy již dříve položené. Děkuji.
Napsalo Město Český Brod
Odpovídá Nekolný, další vaše otázky jsou bohužel irelevantní, zbytečně šířící paniku, běžte se tam podívat a pak mluvte.
Napsali jste:
Važený pane starosto, Vaše odpověď mě vlastně nepřekvapuje a velmi mi připomíná vystoupení premiéra z posledních dní. Všichni šíří paniku, jenom já vím vše nejlépe a vše je pod kontrolou. Není, jak ukazuje poslední vývoj Covid 19 v ČŘ ! Předpokládám tedy, že na všechny mé ostatní otázky jsou odpovědi "NE". I tak Vám děkuji za informace, zařídíme se podle nich. Jen bych očekával, že jako dlouholetý starosta a tedy lídr místního společenství budete mít aspoň nějaké plány B. Takto to vypadá, a nezlobte se, ale Vaše (ne)odpovědi to nevyvrací, že to prostě necháte proběhnout tak jak to je. A následky budete řešit až poté. Opět, něco mi to připomíná. Škoda. Hezký víkend a pevné zdraví nám všem přeji.
Napsalo Město Český Brod
Hezký víkend a pevné zdraví i Vám!