Téma: Rušící zvuky vycházející v ČOV v Liblicích

Dobrý den,
již cca 2 roky registrujeme (i sousedé), že čistírna odpadních vod (ČOV) v Liblicíh vydává velmi rušivé hlasité pravidelné zvuky. V zimním období, když jsou okna zavřená to není tak patrné, ale nyní a v létě jsou večer či v noci, kde je všude klid, tyto zvuky nesnesitelné. Jsou dost hlučné a jedná se o pravidelný zvuk, který se ozývá tak 1x za sekundu někdy se ozývá minuty, pak pauza, je méně hlučné, pak se zesiluje, zmizí a zase se v průběhu dne či noci objeví atd.
Nejdříve jsme si mysleli, že to dělá sousední fabrika, ale je to ČOV v Liblicích a zřejmě nějaké její "otáčivé" zařízení, které skřípe, vrže či co. Od ČOV jsme přes 500 metrů a i tak je zvuk otřesný a v době otevřený oken nesnesitelný.
Prosíme o nápravu, opravu, seřízení zařízení či cokoliv, aby se dalo v Liblicích znovu klidně spát a bydlet!
Velmi předem děkujeme a to jak vedení města, tak i správci ČOV
Miloš Ciniburk

2

Re: Rušící zvuky vycházející v ČOV v Liblicích

Je právě 0:45 a diskuze ukazuje, že jsem napsal příspěvek v 23:45. Stále máme letní čas a tedy diskuzní fórum je posunutá o hodinu zpět. smile Už se asi řídí novými EU pravidly.
Ten zvuk fakt ruší a spát se nedá. sad

Re: Rušící zvuky vycházející v ČOV v Liblicích

Dobrý den pane inženýre, Vámi zmiňované informace jsme předali provozovateli k prověření. O výsledku budeme informovat. S pozdravem TK

4

Re: Rušící zvuky vycházející v ČOV v Liblicích

Dobrý den,

obnovuji toto téma. Opět dochází v nočních hodinách ke značnému hluku z ČOV, jak je zmíněno v prvním příspěvku hluk je v intervalu 1 sekundy a různě se to střídá. Prosím o prověření a sjednání nápravy.

Děkuji