31

Re: Koupaliště

Urcite zmena neni potrebna kvuli opalovani, to je jen jedna z mensich veci ktery se nascitaji. Kryty bazen je v pohode a koupaliste ne? A kolik staly vsechny ty studie a za kolik let se dovime, co teda bude se starym koupalistem a kolik studii se jeste bude delat?

32

Re: Koupaliště

Přečetl jsem si program zastupitelstva 22.1.2020. Bod 13 je Koupaliště. Návrh z Rady města je
Rada města 
I. bere na vědomí:
- informaci o postupu při využití areálu koupaliště Na Kutilce.
II. doporučuje:
- zastupitelstvu města souhlasit s odstraněním staveb bazénů v areálu koupaliště a s využitím areálu koupaliště v souladu s územním plánem (plochy občanského vybavení - tělovýchovná a sportovní zařízení).

Tudíž koupaliště dle názoru vedení města skončilo. Není pochyb o tom, že je provoz náročný, ale co není? Možná to chce přemýšlet směrem vytvořit, ne zničit. A též hledět na přání obyvatel, najít řešení k jejich uspokojení. Funkční koupaliště je přece rovněž v souladu s územním plánem. Jen je to výrazně obtížnější než zahrnutí.
Vy, kterým není předložený osud koupaliště lhostejný, přijďte na jednání zastupitelstva.

33

Re: Koupaliště

Tak koupaliste za soucasnyho vedeni urcite nebude, mozna za dvanact let kryty bazen naproti nadrazi.

34

Re: Koupaliště

Vše stále stejné. Zvolili jste nás a my si tudíž osobujeme právo dělat si, co chceme. Přání obyvatel, zmiňované panem Robertem, nás nezajímá. Podobně to funguje i v celé zemi, naštěstí zdaleka ne všude. Zde bohužel ano. Od uzavření koupaliště uběhla léta a je tedy  možné se problému zbavit. Veřejnost už je unavená, nic namítat nebude a kdyby, je zde přece chiméra krytého bazénu před nádražím - sliby přece nic nestojí. Takže v době sucha, kdy se na mnoha místech obnovují staré vodní nádrže, se bude v Českém Brodě starý sokolský bazén zasypávat sutí, aby se na něj dala položit plastová tráva pro tréninkové hřiště fotbalového klubu. Podobný záměr se jeví v dnešní době téměř jako zločin a ani v Kocourkově by nic lepšího nevymysleli...
Michal Rozmahel

35

Re: Koupaliště

Ze všeho, co činí vedení města ohledně zprovoznění bývalého koupaliště je evidentní, že koupaliště pro obyvatele Č.B. nechce a toto je poslední krok k jeho definitivní zkáze a zavření úst obyvatelstvu, které by koupaliště v Č.B. rádo mělo a čas od času se dovolí vedení města zeptat. Z projektu, který byl kdysi vypracován bylo evidentní, že je na (čí asi pokyn, že?) dělán se záměrem "aby to bylo tak drahé, že to nepůjde". Je evidentní, že vedení města bere koupaliště jako něco, o co by se muselo starat, byť třeba prostřednictvím dobře fungujících technických služeb, ale ono se starat evidentně nechce. Když by vedení města koupaliště pro obyvatelstvo skutečně chtělo, tak by hledalo způsoby, jak ho zprovoznit, ale ono místo toho hledá jen důvody, proč to nejde. Nebo snad někdo ví o jakékoliv aktivitě vedení města (kromě předvolebního triku vůči obyvatelům ČB. s chvilkovým napuštěním bazénu jakožto požární nádrže), která by směřovala k tomu, aby se koupaliště obnovilo? Proč to jinde jde a u nás ne? Odpověď všichni známe...Všechna města velikosti Č.B. koupaliště mají, jen my ne. Cožpak vedení města nestojí o to, aby se zde dobře žilo a obyvatelstvo bylo spokojeno? Vedení města by mělo zítra na zastupitelstvu místo návrhu na zničení zbytku koupaliště sdělit, jaké konkrétní kroky podniklo k tomu, aby koupaliště mohlo být obnoveno, tak, aby z toho byl vidět zájem vedení města o obnovu, ale ono se obtěžovat nebude a místo toho se to zaveze a hotovo, z čehož plyne jasný nezájem. Nebo ještě lépe se k tomuto záměru měla vytvořit veřejná diskuze s obyvateli města. Mimochodem, před volbami, když bylo potřeba ukázat aktivitu vedení města a to, jak je obyvatel/volič a jeho přání a problémy zajímá, se to diskuzemi nad vším možným jen hemžilo, vzpomínáte? A teď? Máme svá teplá křesla a vy nás obyvatelé nezajímáte, diskutovat se bude zase až před volbami, tak nás laskavě s koupáním v Brodě neotravujte. A slibům o koupališti před nádražím nemůže věřit nikdo, kdo si porovná předvolební sliby, a to nejen z voleb posledních vedení města s realitou, kterou tu denně prožíváme.

36

Re: Koupaliště

Nechápu, čemu se tady divíte. V radě už X let sedí zástupci Slavoje. Slavoj jen na dotacích za poslední 4 roky vysál z našeho rozpočtu přes 8 milionů. A někdo se diví, že není na koupaliště? Jako vážně?

37

Re: Koupaliště

Já už si zvykl jezdit na bazén do Úval, je to tedy smutné ale bohužel i Úvaly mají více pochopení pro své obyvatele a velmi dobře si uvědomují, jak přilákat zájem obyvatel. Stačí se podívat na místní náměstí, které prakticky neustále žije kulturním životem. V Českém Brodě je náměstí o víkendech krásně prázdné a všechny obchody zavřené... alespoň se tu mohou poflakovat bezdomovci a další pochybní obyvatelé... kousek od stanoviště MP - a ani těm to nevadí. Kutilka mohla zase žít svým životem. Místo toho tu bude další travnatá plocha. Řekl bych že Český Brod má nejvíce m2 hřišť na jednoho fotbalistu.

38

Re: Koupaliště

Bude se laskavě vedení města obtěžovat a zareaguje na předchozí příspěvky ve vlákně, které má do dnešního dne 11 300 shlédnutí, nebo se vyjádří až před volbami? Kolik obyvatel má Český Brod? 7 000? Tato arogance moci je opravdu neuvěřitelná, v případě našeho města bohužel standardní!!!

39

Re: Koupaliště

Tyhle dotazy všechny jenom obtězuji. Já bych ty internety, fóra a voliče zakázal.

40

Re: Koupaliště

Pan starosta odpovida jen na to co se mu libi. Nebyl vcera nahodou nekdo na jednani zastupitelstva a mohl by napsat co se tedy o koupalistiti rozhodlo? Dekuji