11

Re: Bezpečnost ve městě

Já funkčnost Městské policie vidím jen ve dvou rovinách: Pokutování parkování nebo ztracený pejsek či kočička. Počítá se to?

12

Re: Bezpečnost ve městě

Já nechci přilévat olej do ohně, ale nicméně musím konstatovat, že na svůj konkrétní dotaz z 8.11. jsem nedostal konkrétní odpověď. Ptám se tedy znovu: jaké konkrétní úkoly pro konkrétní složky, organizace, jednotlivce byly zadány na bezpečnostní radě města? A plní se? Předpokládám, že se řešila i problematická místa, kde se tato partička pohybovala. Jak se vyřešila situace například u Kostičky, kde musely lektorky převádět přes park malé děti, pro které si nepřišli rodiče, aby je ochránily před touto partičkou, protože se děti bály? Kdy dojde k úpravě radniční zahrady, aby do ní bylo vidět a nadále se v ní nedalo v koutě za vzrostlým rákosím a shlukem laviček pořádat vše možné, včetně kouření trávy? A koukáte na to z oken městského úřadu... A nádraží? To rozhodně není bezpečná zóna! A jaké stanovisko zaujímá město k domu v Suvorovově ulice hned vedle Modré hvězdy, o kterém se v poslední době po městě traduje, že se zde distribuují tvrdé drogy? Prověřil tuto informaci někdo? Napadá mě ještě řada dalších konkrétních dotazů, ale mnohem raději bych byl, kdyby bylo vidět, že venku, na ulici, v parku apod. se opatření realizují, že jde o pravidelnou a častou činnost a že to není jen "jednorázovka" a tím to utichne. Tohle je natolik závažné, že není možné nad tím mávnout rukou a nechat to vyšumět. Díky.

13 Naposledy upravil: Tomáš Klinecký (18.11.2019 15:17:35)

Re: Bezpečnost ve městě

Dobrý den, ještě k bezpečnostní radě. Kromě městské policie nemůžeme dávat úkoly ostatním složkám a kontrolovat je. Vůči ostatním účastníkům mimo MP má bezpečnostní rada koordinační roli. Pokud byste se ptal, zda se ale plní závěry schůze, tak závěry ze schůze se plní. Hlavní roli plní policie, státní zastupitelství, sociálka a soud.

Městská policie dostala za úkol více kontrolovat problematická místa, zejména radniční zahradu a dokumentovat další problémové chování. Prořezání zahrady v plánu není. PČR ani MP nemá v současné době žádné další podněty ze strany občanů nebo dětí o případných dalších problémech v souvislosti se šikanou. Je třeba, aby rodiče dětí v případě, že by zjistili jakýkoliv náznak šikany nebo jiného protiprávního jednání, to okamžitě oznámili PČR. Pokud by se někde dělo něco nekalého, tak prosím volejte městskou policii nebo PČR podle toho, o jak závažné jednání jde.

Co se týče Vámi zmíněného domu v Suvorovově ulici, tak pro každého z nás platí, že pokud se dozvím o spáchání trestného činu, jsem povinen to oznámit na policii. Takže pokud máte nějaké konkrétní informace, tak se prosím ihned obraťte na policii. My toto činíme, pokud se nějakou takovou tradovanou informaci dozvíme, ale nástroje k prošetření má jen policie.