1

Téma: Bezpečnost ve městě

Dobrý den. Rád bych věděl, jakým způsobem pokračují - a také jak jsou kontrolovány vedením města - opatření vzešlá z bezpečnostní rady města, která zasedala v důsledku přepadení školáka u mateřské školky a šikany dalších dětí partičkou pohybující se po městě. O zasedání bezpečnostní rady jsem se dočetl na FB města. Díky.

Re: Bezpečnost ve městě

Dobrý den. Již delší dobu pozoruji, jak to v našem městě funguje a spokojený rozhodně nejsem. O diskusi tady ani nemluvě. Teď ale nechci řešit, kolik stál kus betonu položený na silnici a jaká provize komu kam, upřímně je mi to jedno. Ani se nechci zabývat tím, že diskuse zde nebo českobrodský zpravodaj fungují obdobně, jako třeba lidovky a mf.
Co ale potřeba řešit je, je případ malého smrada – a klidně mě považujte za rasistu, z nějaké cikánské rodinky, který mává na kolemjdoucí klidně nožem, sexuálně obtěžuje malé holky, či je dokonce surově s partou zbije a ještě si to nahrává.
Namísto adekvátního řešení se okolo chodí po špičkách s nějakou demnetní rádoby korektností, popřípadě se občas napíše něco na fejsbůk, aby se jako nasbíraly politické body a to je jako všechno???
Za mých mladých let bysme se domluvili, jako parta bychom toho blbečka a jeho přisluhovače seřezali tak, že by skončil na několik měsíců v nemocnici a byl by klid.
Ale vzhledem k té politické korektnosti – pane starosto, na nějaké povídání moc čas není. Už jste prosím laskavě byl na sociálce, za rodičema toho duševního mrzáka, řešil jste vůbec něco? Nebo máme místo práce chodit s dětma do parku, aby se jim náhodou něco vážného nestalo? Nebo všichni budeme čekat, až se to vážně stane?
Ten smrad se řeší už asi tři měsíce - to znamená, že už asi dva a půl měsíce má být v pasťáku....
Tak prosím přestaňte se vykecávat a začněte taky trochu pracovat. Ne proto, aby vás zase někdo volil, ale proto, abychom se mohli v brodě zase cítít bezpečně. Díky

Re: Bezpečnost ve městě

Dobrý den, na jednání bezpečnostní rady obce byli kromě vedení města přítomni velitelé PČR a MP, ředitelé škol, vedoucí sociálního odboru a další. Především bych chtěl říct, že všichni musí postupovat podle zákona tím spíše, jde-li i v případě oněch problémových dětí i v případě napadeného o nezletilé. Žádná politická korektnost ani chození po špičkách se neděje. Obě policie se i na základě této schůzky věnují zvýšené hlídkové činnosti. Pokud je na PČR nahlášeno konkrétní napadení, je její povinností oznámení prošetřit, což se také v tomto konkrétním případě stalo. Smyslem bylo mimo jiné i to, aby byly nahlášeny a řešeny všechny případné další incidenty jak ve školách, tak mimo ně. Jelikož jde o děti, další postup je v působnosti odboru sociálních věcí, který navrhl přijetí výchovných opatření. O těch rozhoduje soud. Pro dotyčné i pro ostatní, kteří by je chtěli snad následovat, je toto silné varování, které zatím vedlo k určitému uklidnění situace.

4

Re: Bezpečnost ve městě

A ta hlídková činnost spočívá v obcházení aut zaparkovaných ve městě ?Nikde jinde MěP nevidět.

Re: Bezpečnost ve městě

Jo nic jinyho neumi delat. Na sidliste nebo na nadrazi to je daleko, aby to tam prosli

Re: Bezpečnost ve městě

Dobrý den,
obávám se,  že si zcela nerozumíme. Můj příspěvek obsahoval v podstatě dvě roviny – vztek, že něco takového v podstatě beztrestně děje, klasický nezájem města se situací zabývat.
Nejde mi o kritiku města nebo jeho zastupitelů, ale skutečně se bojím o bezpečnost dětí a v podstatě každého, kdo se s takovým individuem dostane do kontaktu.
K vašim informacím – v podstatě mi sdělujete, že:
1.  proběhla jakási bezpečnostní schůzce a kdo že na jí vše byl
2.    že se musí jednat dle zákona
3.    že policie bude více hlídat
4.    že odbor soc. věcí navrhl jakási (nekonkretizovaná) výchovná opatření
5.    že se (snad) situace uklidnila
Víte, že tohle rodiče v podstatě vůbec nezajímá? K 1) a 2) není moc co dodat, k
3) sděluji, že jsem byl s vnoučaty poslední týden 5x na více než tři hodiny v parku a policii jsem nezahlédl koutkem oka,
k 4) opakuji, tohle je individuum, které nelze uklidnit jakými výchovnými opatřeními. Jediné, co lze dělat, je pasťák, a to okamžitě. Nebo hocha i s rodiči vystěhovat někam, kde může blbnout s jemu podobnými.
5) to si snad děláte srandu, to ani nechci komentovat
Opakuji tedy znovu svůj dotaz – máme čekat, až se něco vážného stane? Nebo až se něco vážného stane – ale až chlapci bude 18 let, aby se dalo řešit?
Dá se toho dělat poměrně dost – od zmiňovaného pasťáku k medializaci celé situace, řešit s jeho rodiči, kteří mimochodem jsou za smrada zodpovědní. Zajímalo by mne, pokud by ten kluk vyhrožoval vám, rozbil vám třeba okna a mával na vás nožem, zda byste byl tak klidný a vypisoval, jak je vaše schůze a popsané kroky pro někoho silným varováním.
Prosím místo té sebechvály tady a na FB, řešte to. A jedna rada – když se na městskou policii nejde dovolat a používá jiné číslo, když vládnete všemi těmi sociálními médii a zpravodaji, tak to číslo alespoň všude pište, aby ti nebozí rodiče, až se zase něco stane, měli kam zavolat. Jo pardon, oni vlastně posílili hlídky...

7 Naposledy upravil: Tomáš Klinecký (13.11.2019 16:37:33)

Re: Bezpečnost ve městě

Dobrý den, Váš vztek samozřejmě chápu. A chápu i obavu o bezpečnost dětí. Ale Vaše výtka směrem k údajnému nezájmu města je prostě lichá. Nevím, co Vám na odpovědi připadá jako samochvála. To, co se stalo, je vážné a nesmí se to opakovat. Závěr ze schůze bezpečnostní rady, který si odnášeli všichni účastníci, byl, že je třeba využít veškerých zákonných postupů. Pokud říkám, že je třeba postupovat podle zákona, tak to znamená, že nemůžeme zveřejňovat podrobnosti o dotyčných dětech, nemůžeme nikoho (Vy ani město) sami fyzicky trestat, nemůžeme nikoho o své vůli umisťovat do pasťáku, už vůbec nemůžeme jeho osobu medializovat ani jej či jeho rodinu vystěhovat. Pokud dojde ke spáchání protiprávního jednání, je na policii, aby to prošetřila (což se děje). V případě, že jde o trestný čin nebo čin jinak trestný u dítětě mladšího 15 let, je zahájeno příslušné řízení. Vedle toho může běžet řízení o uložení výchovného opatření (což může být i umístění do zařízení) a o uložení tohoto opatření rozhoduje soud, popřípadě může dojít k umístění do zařízení dobrovolnému - za souhlasu zákonného zástupce.
Ze strany města byla podniknuta veškerá opatření, která podniknout můžeme, a situace se skutečně uklidnila, což samozřejmě neznamená, že je vyřešena.

Re: Bezpečnost ve městě

A kde jsou ti policajti? To jsem se  doted nedozvedela. V ulicich teda nejsou, maximalne na namesti rozdavaj pokuty.

Re: Bezpečnost ve městě

Dobrý den,
Děkuji za vaši reakci.
Nijak nerozporuji vaše právní povědomí o těchto záležitostech, které je jednoznačně větší, nežli mám já. Asi víme oba, že nikoho nemůžeme fyzicky trestat, já tak ve svém věku určitě činit nebudu (i kdy je jeden moc dobrý film s Eastwoodem, který teorii o tom, že staří nemohou seřezat mladé, s úspěchem vyvrací) a předpokládám, že ani vy ne. To jen na odlehčenou.
Nemohu ovšem souhlasit s vaší tezí „už vůbec nemůžeme jeho osobu medializovat“, viz třeba odkaz na obdobné téma zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dva- … nema-79733
Zjevně tedy stačí nejmenovat. Pokud byste měl pravdu, nemohly by vlastně existovat zprávy na Nově nebo Primě.
K věci: jsem rád, že reagujete a vyjadřujete se k věci, všiml jste si ale, kolikrát se ve vašem textu opakuje slovo nemůžeme? A kde je prosím můžeme, udělali jsme, budeme řešit?
Slovo můžeme máte ostatně i v poslední větě, s níž se opět nedá souhlasit - Ze strany města byla podniknuta veškerá opatření, která podniknout můžeme
I z příspěvků tady se dají odvodit impulsy, co dělat – nechme stranou medializaci na Nově, ale to číslo na Městkou policii, na to vás upozorňuji nejen já, ale i lidé na FB – na těchto stránkách přece může to číslo svítit, ve zpravodaji může být na titulce, na zmíněném FB, na letácích ve schránkách atd. atd.
Další impulz – x stížností, že městská policie není vidět. Ponechme stranou kodiaky a výstřední značky, tím si kakáte do bot pro příští volby vy, mně jde jen o bezpečnost našich dětí a vnoučat. Proč tedy u parku, kde se incident stal, MP není stále nebo na pravidelné obhlídce? Proč není na nádraží?
Ta vaše samochvála, o níž mluvím (a kterou vy nechcete vidět) spočívá právě v těchto samolibých větách, že už se přece vše podniklo. Občané vám tu vlastně dobrovolně zdarma radí, co dělat, vy leckdy ani nereagujete, natož abyste se dle toho zařídili nebo aspoň vysvětlili, proč to není vhodné.
Těch věcí, které se dají dělat, je ale mnohem více. Třeba tlačit na sociálku, aby jednala rychleji atd. Pokud to děcko skončí v pasťáku a doufejme že ano, pak to nebude vaše zásluha, i když pan starosta se jistě pochválit nezapomene.
A poslední připomínka – na FB někdo velmi moudře napsal, že pokud se toto děje (de facto beztrestné útoky), pak selhává stát (a tudíž i obec). Já ale mám za to, že obec (a každý občan) může dávat impulzy k platné legislativě, připomínkovat a navrhovat (a právě třeba i na Nově medializovat, ne proto, aby se vědělo jméno děcka, ale aby politici pod tlakem médií třeba chtěli změnit legislativu) různé změny. Ano, je to proces na dlouhou trať, možná bez šance na úspěch, ale tu vaši roztomilou větu, že už byla podniknuta veškerá opatření, která šla, celkem spolehlivě rozbíjí na padrť.
Jste voleni lidmi, abyste tu byli pro lidi, tahle myšlenka není nesmysl a má svou hloubku, tak na to v úřadu zkuste prosím pamatovat. Děkuji

10

Re: Bezpečnost ve městě

Krom jiného souhlasím s poznámkou, že nádraží je opravdu kalich hořkosti, který si mnozí z nás musí dvakrát denně vypít až do dna, takové naše malé obecní předpeklí a smutná vizitka pro návštěvníky.  sad