1

Téma: Hazard

Dobrý den, osměluji se v krátké době položit ještě jeden jednoduchý dotaz: Z diskuse na tomto webu jsem (snad správně) pochopil, že v uplynulých dvou volebních obdobích se i přes jisté úsilí některých zastupitelů nepodařilo prosadit vyhlášku zakazující herny ve městě. Je-li tomu tak, existují v tomto volebním období v zastupitelstvu nějaké subjekty, které by se o přijetí podobné vyhlášky pokusily (tak aby se daný zákaz vztahoval alespoň na městskou památkovou zónu, kde jsou herny a jejich osazenstvo jako pěst na oko)? Město v posledních letech podniká celou řadu sympatických aktivit, které se snaží posunout podobu veřejného prostoru kupředu - zákaz heren je v tomto ohledu jedině logickým krokem.

Pokud tato problematika na pořadu jednání zastupitelstva není, pomůže v tomto směru například realizace petiční akce (která zřejmě dosud neproběhla), v níž se vyjádří relevantní počet občanů?

Děkuji za odpověď.

2

Re: Hazard

Zjevně není vůle tohle téma řešit-) Jde i peníze (nejen) do městské kasy...

3 Naposledy upravil: Pospíšil Evžen (29.08.2019 14:54:18)

Re: Hazard

Pokud si dobře uvědomuji, tak na zastupitelstvech města k tomuto tématu byla několikrát debata, ale jelikož odvod z automatů je reálně jediným zdrojem pro fond sportu - viz https://www.cesbrod.cz/media/pdf/dotacn … t2019.pdf, z kterého jsou podporovány neziskové organizace města a ziskové (které dělají tzv. městské akce) - byla jakákoliv takováto debata bez výsledku.

4 Naposledy upravil: dominik1234 (28.10.2019 14:01:13)

Re: Hazard

Je opravdu divné vidět debatu o hazardu v roce 2019, abych byl upřímný. Nejlepší rozhodnutí by ji legalizovalo, a tím by získalo schopnost ho regulovat