1 Naposledy upravil: Pavel K (20.02.2019 10:30:19)

Téma: Parkování u nádraží

Dobrý den, dnes jsem vyjímečně potřeboval jet do práce později z důvodu nemoci člena domácnosti. Zkusil jsem obě parkoviště u nádraží, na "horním - nefunkční závory" bez šance. Druhé parkoviště, viditelně volná 3 parkovací místa "NE INVALIDI" a přesto systém hlásí plné parkoviště. Volal jsem tedy na uvedené číslo na závorovém systému. Kde mě jistý člen MP řekl že zvednout závoru ani nijak jinak mi pomoc nemůže a že si mám zaparkova kde chci. Ano, já bych klidně zaparkoval, ale zase s lístečkem za stěračem, protože to naše MP umí. Ptám se tedy, zda bude sjednána náprava závorového systému, jak a kdy? A jen na okraj, když jsem s MP řešil závodníka v Liblicích. Kdy MP ví o koho jde, prý jim odmítá zastavit, takže to předali PČR a oni s tím nemohou nic dělat. K čemu, tedy kromě výběru pokud, tuto službu potřebujeme?

Re: Parkování u nádraží

Dobrý den,

na "horním" (prostředním) parkovišti máme delší dobu problémy s funkčností závor a parkovacího automatu, a proto jsou závory zvednuty, aby nepůsobily problémy v provozu parkoviště. Nyní je objednáno - a tento týden by mělo být realizováno - doplnění hardwaru i softwaru zařízení tak, aby bylo možné provoz odbavovacího systému řídit na dálku z kamerového dohledu a nemusela se vždy volat městská policie. Součástí zásahu bude i oprava parkovacího automatu.

Problém s počtem míst na parkovišti Klučovská je dán nastavením rezervy několika míst, neboť systém neumí rozlišit invalidy a ostatní. Vjede-li do parkoviště několik osob s oprávněním stání na místě pro invalidy, ukazuje se na vjezdovém systému méně míst než ve skutečnosti. Nestojí-li na parkovišti žádné takovéto vozidlo, jsou fakticky volná místa pro invalidy, ale systém ukazuje plno. I tento problém by po zdokonalení mohl být vyřešen na dálku pracovníkem kamerového dohledu.

Pokud jde o vámi zmíněného závodníka, podle našich informací tuto věc řešila Police České republiky. Není to tak, že by nebylo možné s problémem nic dělat, nicméně vždy je třeba přestupek dokumentovat, aby mohlo dojít k postihu. Konkrétně městská policie může měřit rychlost na vybraných lokalitách i v Liblicích. Obecně platí, že pokud MP dotyčného zastaví, může věc vyřešit na místě v blokovém řízení, pokud dotyčný ujede mimo území města, je věc předána do správního řízení.

Hezký den,
Tomáš Klinecký