1

Téma: Nová výdejna

Dobrý den,

  ve zpravodaji p.místostarosta informoval o plánované rekonstukci kuchyně v areálu nemocnice a vybudování výdejny za celkem 85 mil. Kč.

  Nebylo by jednodušší, možná i levnější a hlavně bez nějakých kompomisů se stávající stavbou postavit pořádně velkou kompletně novou jídelnu s kuchyní.

  Sami vidíme, jak bývalé řešení s předěláním budovy na výdejnu pro menší děti má svá omezení a nedostatky a spolklo spoustu peněz.

Lupínek

2

Re: Nová výdejna

Touto stavbou by se kompletně vyřešilo stravování pro základní a střední školy v Českém Brodě.

3

Re: Nová výdejna

Dobrý den,

  jen když se dělá rekonstrukce, musí se většina věcí přizpůsobovat prostorům, které již neodpovídají stávajícím požadavkům na přípravu obědů.

  Pokud se staví nová budova, vypracuje se projekt přesně podle potřeb na počet vařených jídel, vybavení apod.

  Stačí se podívat na internet a najdou se města, kde raději staví nové budovy pro kuchyně s jídelnou (a i bourají původní stavby) a i s kompletním vybavením se ceny pohybují na necelé polovině.

Mohu mít, prosím, dotazy:
   - 1) kolik se plánuje, že kuchyně uvaří denně obědů?
   - 2) bude se využívat i výdejna, která byla předělaná v posledních pár letech?
   - 3) bude tím ukončeno zavážení obědů do výdejny z jiných měst, jako je tomu dnes?

Lupínek

4

Re: Nová výdejna

1) až 1300
2) ano
3) ano

5

Re: Nová výdejna

Dobrý den,

  ad 1)
    asi jste chtěl napsat max. 500 a tím bude i se stávající kuchyní kapacita 1300. Jinak by byla kapacita tak o 800-900 vyšší než je vůbec potřeba. Nebo se snad plánuje ukončení vaření ve stávající kuchyni?

Děkuji

  Lupínek

6

Re: Nová výdejna

Stávající kuchyně bude zrekonstruována, protože její technologie je již za svým zenitem.

7

Re: Nová výdejna

Dobrý den,

   asi jsem se špatně vyjádřil. Myslel jsem školní jídelnu.

   Nynější v ul. B.Smetany má kapacitu asi 800 obědů a tak nově vzniklá kuchyně na pozemcích nemocnice bude mít kapacitu 500, ne? Nebo skutečně 1300? Podle počtu dětí ve všech školách v Č.Brodě bych odhadoval celkovou potřebu všech dohromady na 1200-1300.

   A proto, jak jsem psal, mi přijde levnější a technologicky výhodnější postavit novou jídelnu s kuchyní než provádět rekonstrukci staré kuchyně v nemocici a stavět pouze novou výdejnu.


PS: u stávající kuchyně školní jídelny se snad nebude provádět rekonstruce, když před několika lety do ní bylo dánou včetně opláštění apod. přes 16 mil.Kč.

Lupínek