1 Naposledy upravil: vostep (26.07.2012 19:52:45)

Téma: www.nedamese.eu

http://www.nedamese.eu/aktualni-kauzy/r … ymi-chodci

další články na www.nedamese.eu

2

Re: www.nedamese.eu

Dobrý den ,
chtěl bych poděkovat za  článek , který psal Vostep ohledně problematiky chodců a dopravy v Českém Brodě.
Ohledně Jungmannovy ulice , o které ve Vašem článku píšete ( viz výtah dole), bych rád uvedl následující:
Hned po zobousmrnění této ulice se nás vydalo asi 40 z dotčené ulice za panem starostou a vyjádřili mu náš hluboký nesouhlas s tímto počinem. Víte co to s ním udělalo ? Nic.

Dále jsme sepsali petici (cca. 60 lidí ) a poslali jí na město .
Město nám věnovalo prostor na diskuzi na schůzi zastupitelstva a to je vše.
Pan starosta se ani neobtěžoval na písemnou petici písemně odpovědět.

Díky zobousmění Jungmannovy a Havlíčkovy ulice si udělali motoristé z Českého Brodu transferové město a náramně jim to vyhovuje. Snažíme se i nadále městu vyjadřovat náš nesouhlas , ale je to jak když na zeď hrách hází.   

Snad jsem alespoň trochu vysvětlil, že nám není současný stav lhostejný .
Současné vedení města včetně starosty  nás už jaksi odepsali.

Dvořáček

(Prvním počinem v tomto směru bylo jednoznačné rozhodnutí, které ze zbytečné jednosměrky v Jungmannově ulici udělalo silnici obousměrnou, čímž výrazně omezilo prostor na chůzi na úzkých chodnících podél cesty. Ty v zimním období fungují jako místo pro uskladnění shrnutého sněhu a v létě pro umístění tolik důležitých dopravních značek pro automobily. Tímto způsobem se omezil provoz chodců na minimum a město také elegantně vyřešilo problém s provozem nikým nevolených matek s kočárky. V těchto místech projdou jen ty nejodvážnější a na vlastní riziko! Většina místních obyvatel v ulici tuto úpravu jednoznačně podpořila a dokázala tak, že volené zástupce považuje za své lidi!)

3

Re: www.nedamese.eu

trautenberk napsal:

Blíží se rekonstrukce přednádraží, takže doufám, že je to dobře připraveno: že tam nebude nedozírné moře asfaltu bez nápadu, které se bude muset dodatečně, aby to chodci měly kudy přejít, kouskovat betonovými nárazníky.
Úzkým chodníkům a širokým vozovkám odzvonilo, tak jen aby to zvonění konečně zarezonovalo i v Českém Brodě. Zatím je ještě čas na korekci.

To je bezva nápad. Já bych to také zazelenil, zrušil parkovací místa pro dojíždějící a udělal fontánky, kde by se zapaření a nasraní cestující mohli koupat a chladit.

Born stupid? Try again!

4

Re: www.nedamese.eu

Trautenberku, jen počkej až napadne snih a pak uvidíš komu odzvonilo.

5 Naposledy upravil: trautenberk (08.08.2012 14:28:48)

Re: www.nedamese.eu

To jako, že jsou ulice široké a chodníky (sotva na vyhnutí) úzké proto, aby bylo v zimě kam odhazovat sníh. V žírném Polabí. Aha :-)) A betononové nárazníky jsou takové zimní přechody. Jinak fontánka neni špatný nápad, ale nevim nevim, jestli v tý Sibérii nezamrzne.