1

Téma: Motorkáři v lese

Řeší město ve spolupráci s policíí Problém motorkářů v lese?
Za poslední dva měsíce jsme byli 2x v lese - poprvé naučnou stezkou do Vrátkova k tvrzi Tuchoraz a minulý týden právě okolo Šembery po hradišti.

Vždy se mi poštěstilo potkat řvoucí motorky a motorkáře ve skupině na lesních cestách. Kravál to byl šílený, zůastali po nich rozjeté cesty (zrovna pršelo).
Bohužel vždy v místech kde nebyl signál mobilu, takže jsem nemohl zavolat ani policii.

Jaký má město plán na řešení tohoto problému? Zajímá vůbec někoho, že jsou ničeny stezky a životní prostředí?

Jak mám postupovat jako občan když narazím na takovou partičku? Mám se raději schovat abych v případě že když se ozvu nebo je zastavím nějakou neschytal?
Jak se mám bránit když nejde zavolat policii?
A současně se ptám, bude policie reagovat tak rychle aby dokázala dojet včas? Nebo dorazí po hodině s tím, že to je druhořadý problém a že řeší daleko podstatnější věci?

Děkuji za odpověď!

Máte někdo taky podobné zkušenosti?

2

Re: Motorkáři v lese

Ano já mám stejnou zkušenost na podobném místě.Měla jsem pocit,že je to stezka pro pěší a cyklisty.
Pak mám další dotaz-proč je v Brodě stále ukazatel na Ondřejov,když by tu klidně mohl být ukazatel na bližší obce.Plno "nemístních"řidičů se kolikrát vyptává kudy třeba na Tismice,Doubravčice,Kostelec atp..........

3

Re: Motorkáři v lese

K teto stiznosti se pripojuji. Vcera jsem na zelene turisticke stezce smerem na Doubravcice jen tak tak uskocil asi osmi motorkarum. Chapu, ze policie nema asi patricne vybaveni a asi ani oporu v zakonech, ale cekat az se nekomu neco stane take asi neni ta spravna cesta.

4

Re: Motorkáři v lese

a co teprve až se otevře naučná stezka sad

5

Re: Motorkáři v lese

Připojuji se, mám obdobnou zkušenost. Dodávám ještě, že řvoucí motorky v terénní úpravě, projíždějí rychlostí výrazně přesahující 50 km/h i obcí. Je pak otázkou, zda tyto motocykly splňují hlukové limity a vybavení pro provoz na silnicích. A týká se to i skupin čtyřkolkářů.

6

Re: Motorkáři v lese

Limity zřejmě nesplňují, ale když se člověk pozorně podívá na drtivou většinu z nich, nenalzne ani SPZ, natož známku o STK a emisích. Když už by byla snaha někoho z nich dopadnout, problém nastane při pokusu si alespoň zapsat poznávací značku. O dopadení někoho z nich tu už vůbec nemůže být řeč, protože ani PČR a ani policie obecní nemá patřičné dopravní prostředky.
To ovšem neomlouvá naprostou nečinnost v této věci. Čekat na průšvih, kdy se něco stane, ale také není ta správná cesta.
Rád bych se zeptal touto cestou pana starosty nebo ideálně pana Svobody, zdali se vyvíjí nebo plánuje v této věci nějaká aktivita?
Děkuji

7

Re: Motorkáři v lese

Na toto téma žádné reakce...... ????
Motorkáři  a čtyřkolkáři se v lese pohybují jako na silnici. Je to dost strašný když jdete v Dolánkách po louce a profrčí okolo vás motorka. Ale nikoho to nezajímá. Možná se otevřením naučné stezky do lesa dostanou moc pěkná individua. Jelikož jsem v Dolánkách téměř každý víkend, tak situace ohledně tohoto tématu je dost strašná a měl by se tím opravdu někdo zabývat.

8

Re: Motorkáři v lese

No asi se tam nedostávaji díky otevření naučné stezky.....Ale asi se s těma čtyřkolkářema a motorkářema začne něco dít,až se někomu něco stane.Pokud by tam byla třeba aspoň značka zákazu vjezdu,pak by se mohli stíhat za překročení zákazu.Ale musela by tam být nějaká hlídka,která by to monitorovala.Ale MP je málo na to,aby to tam občas hlídali.Ale něco by se mělo s tím udělat.Máte někdo opravdu konstruktivní návrh,nápad?

9

Re: Motorkáři v lese

Jestliže někdo jezdí na čtyřkolce v lese a ničí tím lesní porost, tak se nedopouští asi přestupku dle silničního zákona, protože nejede po pozemní komunikaci, takže to nebude řešit určitě městská policie nebo policie ČR. Zde je porušován lesní zákon, takže tyto přestupky bude řešit lesní stráž.

10

Re: Motorkáři v lese

A bude s tím lesní stráž opravdu něco dělat?