1

Téma: dotaz k městské policii Český Brod

Dobrý den,

můžete mi poradit kam se mám obrátit s dotazem zda městská policie Český Brod naplnila §2 zákona o obecní policii ?

http://www.cesbrod.cz/media/14/553.pdf

Dnes 28.3. v 7,17, jsem na lince 321612156 požádal policistu o součinnost ve věci nálezu pravděpodobně jedovatých granulí na veřejném prostranství u sídliště. Měl jsem plné ruce s poskytováním první pomoci svému psovi a domníval jsem se, že zavoláním na městskou policii pomůžu předejít případné otravě dalšího psa, ne-li dítěte. Domníval jsem se, že by bylo možné místo viditelně označit. Namísto toho jsem se dozvěděl, že městská policie nic takového nedělá.

Děkuji tímto panu ing. Vodičkovi z odboru životního prostředí, který okamžitě po mém telefonátu osobně místo zajitil a nalezený jed zlikvidoval.


K městské polici z jiného soudku:
Před měsícem  jsem při příležitosti oznámení vloupání na pozemek vznesl žádost  na městskou policii Český Brod, jestli je možné důsledněji sledovat dodržovaní rychlosti a maximální dovolené hmotnosti oprávněných vozidel ke vjezdu do města po Palackého. Dostalo se mi odpovědi, že Palackého ulice je tak rozbitá, že se po ní rychle jezdit nedá. Chtěl bych položit otázku zda je i tato odpověď naplněním §2 o obecní policii ? 

Děkuji Martin Pepř

2

Re: dotaz k městské policii Český Brod

Alespoň dobře,že jste to Martine s těmi granulemi teď dal na vědomí ostatním lidem,kteří čtou tyto stránky.My pejskaři si budem dávat větší pozor i v jiných částech města.Může se stát,že pokud to byl skutečně jed,mohl by se vyskytnout i jinde.Děkujeme za takovéto upozornění.A pak se domnívám,že toto skutečně asi spadá MÚ.Ale možná by se k tomu policie nemusela stavět tak laxně.