Víte, pane starosto, já si nemyslím, že zde byly jen dvě alternativy: buď nechat investorovi nájem za korunu a netrvat na sjednaných podmínkách, nebo nedělat nic. A ani se nedomnívám, že by moje požadavky byly, jak Vy píšete, maximalistické. Jen trvám na dodržování smluv - já ty smlouvy nepsal, nevyjednával a podmínky do nich jsem nedal. Bylo to vedení města, kdo vysoutěžil převod nemocnice za fantastickou cenu spolu s pěkným nájmem, aby pak nebyly podmínky dodrženy.
Nevím, zda příspěvková organizace měla opravdu dluhy ve výši 20 milionů; čísla, která mám tomu nenasvědčují, vezměme v potaz, že když v září 2008 PP Hospitals nemocnici "oddlužovali", tak zaplaitili cca. 9.300.000, přičemž zároveň v té době nemocnici dlužili cca 6.300.000. Závazky byly započteny, rozdíl byl vyrovnán proti dlužnému nájmu (3.000.000,-). A to tam stále zůstala viset pohledávka z dlužné vysoutěžené ceny.
Souhlasím s Vámi, že prioritou by mělo být zachování lékařské péče. Podívejte se, která oddělení fungovala v roce 2006 a která budou fungovat od 1.4.2011. Podle mne se mělo v soutěži postupovat tak, že by se investor zavázal nemocnici oddlužit, přičemž hlavní hodnotící kritérium by spočívalo v nájemném, které by platil a v garancích poskytování zdravotní péče.
Situace, kterou teď máme je špatná v tom, že město drží nemovitosti, které musí udržovat, ale hlavní nájemce nájemné neplatí. Z čeho tedy má město údržbu hradit?
Ale mám pocit, že se začínáme točit v kruhu. Vy jste zřejmě toho názoru, že vedení města udělalo maximum možného, já ten názor nesdílím. Do zasedání zastupitelstva, kde se bude projednávat další postup, toho stejně mnoho nevyřešíme, čili chléb se bude lámat na začátku května.
Já tímto děkuji za podporu a uvidíme, jaký návrh bude ze strany vedení města a zástupců Českobrodské nemocnice předložen.
Hezký den všem.
Traurig