1 Naposledy upravil: Bobek (27.02.2011 13:13:11)

Téma: Zavážení cihelny u Vrátkova stavebním odpadem.

Chci se zeptat zastupitelu, zda o tom vědí,  případně kdo kontroluje co se tam skutečně vyváží.  Momentálni stav je - nákladák přijede, složí odpad a odjede absolutně bez kontroly co složil a kdo složil. Proč se tento odpad nevozí na placenou skládku, např. Radim ??
Mimo to zde po ukončeni provozu vznikl celkem hezký kousek přírody, včetně jezírka, fauny a flory. Co na to referát ŽP.

2 Naposledy upravil: tucimova (28.02.2011 13:57:35)

Re: Zavážení cihelny u Vrátkova stavebním odpadem.

Dobrý den,  k vašemu dotazu:
02.06.2009 byla zveřejněna informace na úřední desce KÚSK  o záměru  Cihelna Klíma spol. s r.o. „Provedení rekultivace vytěžené části dobývacího prostoru Vrátkov formou terénních úprav – zavážky prostoru výkopovými zeminami“.  Zhruba v té době proběhlo vyjádření všech dotčených orgánů a mohla se vyjádřit i veřejnost (záměr byl vyvěšen na úřední desce  i webu). Po zpracování všech připomínek byl 27.07.2009 vyvěšen závěr zjišťovacího řízení. Podrobnosti od dokumentace záměru až k závěru jsou k dispozici na:
http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v … id=STC1107
Odbor ŽPZ MěÚ Český Brod se k celé problematice několikrát vyjadřoval a výslovně upozornil žadatele na skutečnost, že realizace může být provedena po získání všech potřebných souhlasů a splnění dalších podmínek vyplývajících z platné legislativy. Naposledy bylo takto učiněno, ze strany OŽPZ při ústním jednání dne 25.11.2010, které svolal Obvodní Báňský úřad v Kladně a v tomto duchu bylo formulováno stanovisko odboru ze dne 06.12.2010.  V současné době podal provozovatel žádost KÚSK, OŽPZ k vydání souhlasu s provozem zařízení k využívání odpadů. Shodou okolností byla problematika příslušným pracovníkem kraje v pátek konzultována s naším odborem a jasný závěr byl, že na základě závěrů zjišťovacího řízení nebude k rekultivaci využit jiný materiál než zemina.
Díky vaší informaci se rozběhlo šetření v této věci.

Ilona Tučímová, MěÚ Český Brod, OŽPZ, nakládání s odpady