1

Téma: Zastupitelé nekomunikují...

"Děkuji"za ignorování mého dotazu z 25.1 2011 ohledně navigačního systému a dopravního značení  na náměstí v Č.Brodě. Dřívější místostarosta pan Nekolný odpovídal občanům rychle a fundovaně,ale nové zastupitelstvo má diskuzní fórum zjevně "na háku".Polepšete se,vážení,volili jsme vás!

2

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Dobrý den,
na základě Vašeho podnětu jsem otevřel tento problém na komisi dopravy toto pondělí (scházíme se 1x měsíčně). Zápis z jednání komise by mohl být zítra (do dnešního dne běží lhůta k připomínkování a zítra zápis pošlu na úřad k vyvěšení). V zápisu se něco dozvíte, nicméně tématu se chci věnovat dále, protože řešení asi hned tak nebude. Tolik z mé strany předsedy komise dopravy a (opozičního) zastupitele.

3

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Komise dopravy je poradním orgánem rady a Marek Binko byl zvolen předsedou hlavně kvůli své odbornosti nikoliv kvůli příslušnosti k nějaké skupině zastupitelů. Komise dopravy pod jeho vedením funguje velice kompetentně a má mou plnou podporu. Proto budu rád, když i na tomto fóru bude komise prezentovat své výstupy a reagovat na podněty veřejnosti. Přirozeně to neznamená, že máme na všechny záležitosti v problematice dopravy shodný názor. Tím se nezříkám odpovědnosti a v případě potřeby budu také reagovat.

4

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Ledy se pohnuly,díky!

5

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Zápis z jednání komise je k dispozici zde: http://www.cesbrod.cz/media/4/05_pdf/20 … 0zapis.pdf

6 Naposledy upravil: trautenberk (03.03.2011 15:04:30)

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Dobrý den,

připojuji se k žádostem o větší otevřenost. Nedopátral jsem se schváleného rozpočtu, jelikož usnesení zastupitelstva postrádají přílohy. Též prosím o zveřejňování pokud možno všech příloh, smluv a ostatních dokumentů. Hovoří se o tom i na celorepublikové úrovni, tak si myslím, že by bylo hezké, kdyby naše město v tomto nebylo pozadu. Informací o tom, co se děje, na čem se pracuje, jak se investují peníze a jak se budou investovat, jaké se dělají projekty na dotace, není mnoho.
Kdo pravidelně neprochází úřadní desky nebo diskusní forum, k tomu si nedělá rešerše reg. příloh novin (nebo nechodí na zastupitelstvo) a přesto chce vědět, jak pokračují některé letité problémy (rekonstrukce náměstí AzP, přednádraží,zanádraží, oprava ulic, zástavba cukrovaru, územní plán), nemá lehkou práci, pokud se chce k informacím dostat. Mimoto, tento web stále není úplně nejpřehlednější, je namnoze obsahově zastaralý.
Bylo by též například dobré, kdyby každý měsíc někdo z vedení města vyvěsil na tuto stránku aktuální bilanční zprávu o činnosti, jakési "slovo starosty" (místostarosty, tajemníka apod..)
Děkuji. t

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Dobrý den,

schválený rozpočet naleznete v sekci Úřad - informace - rozpočet (http://www.cesbrod.cz/group/rozpocet).

8 Naposledy upravil: trautenberk (09.03.2011 11:28:37)

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Dobrý den,

děkuji za navigaci (byť se domnívám, že přílohy jsou nepřehledné a nezpůsobilé ke zveřejnění). Na zbytek se mi nedostalo odpovědi. Poněkud to přeformuluji.
Informování města o aktuálních problémech pokládám za nedostatečné. Informace se k občanům dostávají složitě a vyžaduje to velkou aktivitu. Není snadné zjistit, co se děje namátkou
a) ve věci přípravy územního plánu
b) obchvatu města (to jsou myslím dvě snad nejdůležitější věci pro život zde na dlouhá desetiletí a tady se to tak v tichosti připravuje)
c) ve věci nejrůznějších rekonstrukcí veřejných prostranství, parků, hřišť, koupaliště
d) kapacity ve školkách atd..
Jak se může veřejnost zapojovat do diskusí, pokud se o věcech vůbec nedozvídá, resp. dozvídá se o tom tehdy, pokud je do diskuse výslovně přizvána. Ale co když chci ovlivnit i to, kde mne radnice o názor nežádá?
Web nevyniká právě největší přehledností, klíčové věci jsou zastrčeny a nebo brzy zmizí daleko dole (to je případ článku o obchvatu). Příklad: snažil jsem se najít nový rozpočet (už ho mám), ted se marně snažím najít starý územní plán a opravdu nevím, kde by mohl být schovaný, v informacích, v úřední desce, to asi ne, tak kde?) Místo toho je tu spousta zbytečných věcí (idnes, výsledku fotbalového týmu). Klíčová témata (např. územní plán) by měla být tak na očích, jak jen to jde.
Někteří radní o sobě nedávají vůbec vědět ani se neúčastní této diskuse. Odpovídá jen pan starosta (!).
Všeobecně je třeba více otevřenosti (oproti současnému stavu), tj. zveřejňovat vše a o poznání přehledněji, aby si lidé mohli sami vybrat, do čeho budou chtít mluvit.

9

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Díky za připomínky. Nápad s územním plánem se mi líbí a odkaz na homepage umístíme. Web by si také určitou aktializaci opět zasloužil, ale to už stojí nějakou korunu. Opravdu je potřeba na otevřenosti úřadu zase trošku zapracovat.

Re: Zastupitelé nekomunikují...

Dobrý den,

nehci se pouštět do diskuse, zda jsou stránky města více či méně přehledné, to je asi dost subjektivní dojem. Co se výtek na špatnou komunikaci zastupitelů týče, pokusím se jako zastupitel obhájit :-)

a) územní plán - návrh zadání územního plánu bylo projednáno zastupitelstvem dne 10.11.2010. Pokud se nemýlím, v únoru téhož roku k tomu probíhala veřejná debata, přičemž veškeré podklady jsou dostupné na stránkách města (Úřad - odbory - Územní plán města Český Brod; http://www.cesbrod.cz/category/uzemni-plan ). Nechci se pouštět do debaty, zda to lze snadno najít, já se proklikal během pár vteřin.
b) a c) obchvat (a nejen ten) naleznete zde Úřad - informace - Projekty a studie (http://www.cesbrod.cz/group/projekty-a-studie ).
d) mateřské školky - v sekci Praktické info - Školství naleznete internetové adresy jednotlivých školek, informace o kapacitách jsou převážně uvedeny tam (MŠ Sokolská http://www.mssokolska.cz/index.php?nid= … oid=441224 , MŠ Liblice zde http://www.skolka-liblice.cz/index.php? … oid=330115 , u MŠ Kollárova dohledat nelze, máte pravdu).

Ale aby to nevyznělo blbě, určitě lze stránky zpřehlednit a na klíčové dokumenty umístit zřetelnější odkaz.

Co se diskuse s veřejností týče, krom fóra zde Vám nemohu nabídnout více, než kontakt na sebe - link pro poslání mailu je u mého profilu. Za radu hovořit nemohu, nicméně sarosta je na fóru prakticky denně (o ostatních radních jsem také mnoho neslyšel).

Hezký den,

Vojtěch P. Traurig.