1

Téma: Dopravní nehody v blízkosti škol

Zdravím,
v poslední době přibývají dopravní nehody v blízkosti škol. Jde o sražení chodců, převážně dětí. Tato nepříjemná bilance jen za poslední měsíc volá po rychlém provedení byť alespoň prozatimních opatření než bude rozhodnuto jak tuto věc vyřešit.
1. Navrhuji požádat městskou policii, aby konala dozor tak jako to činí každé ráno na frekventovaných křižovatkách i v poledních a odpoledních hodinách, kdy děti odcházejí ze školy, jdou na oběd, na kroužky nebo čekají na autobus.
2. Oslovit ředitelé škol, vedoucí školských zařízení, vedoucí zájmových združení a kroužků, aby učinili patřičnou osvětu. V případě škol bude nejvhodnější opět požádat městskou policii. Jednak se dětem představí, vysvětlí důležitost své práce a získají si větší důvěru. V poslední době se velmi osvědčilo ukazovat záběry z místa nehody.
Tímto se získá čas a prostor na uspořádání veřejné debaty o řešení dopravní situace v kritických místech města.
pfr

2

Re: Dopravní nehody v blízkosti škol

Zdravím,
ještě jedna připomínka. Mohla by městská policie při dozorech na křižovatkách mít výstražné vesty. Občas je mají, někdy ne. V té hezké černé si je bohužel nevšimnou ani děti, natož pak řidiči. Díky.
pfr

3

Re: Dopravní nehody v blízkosti škol

Díky za připomínky a návrhy řešení, záležitostí za zabýváme.