1

Téma: Nákupní centrum

Dobrý den,
dnes ráno na Evropě 2 říkali, že by v Českém Brodě mělo vzniknout nákupní centrum. Prý je už stavba povolena. Můžete mi říct nějaké bližší informace? Např. kde by nákupní centrum mělo vzniknou a kdy?
Děkuji.

2

Re: Nákupní centrum

Dobrý den, tohle se tu již IMHO řešilo, zde je odkaz - http://www.cesbrod.cz/item/planovana-vy … y-a-studie smile

3

Re: Nákupní centrum

Děkuji, nevšimla jsem si... Tak to asi vypadá, že tady bude Tesco jako je v Kolíně, bez dalších obchodů, např. s oděvy atd. jako jsou na Černém mostě. Ale i tak je to super.

4

Re: Nákupní centrum

Dobrý den, rád bych věděl, jak to vypadá s plánovanou výstavbou OC. Od února žádná nová informace. Snad nezůstane jen u projektu. Námitky typu: Č.B. má dva supermarkety a další nepotřebuje, co ubozí maloobchodníčci apod. nejsou na místě. Lidl ani odstrašující Penny nejsou žádné supermarkety, ale pouhé diskonty. A 4-5 tisícová městečka jako Třemošná, Zruč n.S., Chlumec n.C a další mají 2 diskonty už řadu let, takže o velikosti města to není. Navíc téměř každá středisková obec byla ještě za komunistů vybavena nákup. stř. s prostornou samoobsluhou, v Brodě zůstal OD 40let pouze na papíře. Spádová oblast OC bude určitě větší, než jen území malého okresu Č.B, který má cca 15 tis. obyv. Doufejme, že se konečně dočkáme odpovídajícího sortimentu zboží a diskonty pocítí zdravou konkurenci. A otázka na závěr : proč se diskonty postavily na jednom místě a západní část města včetně sídliště živoří. Staří lidé s taškou na kolečkách to mají přes celé město. Nic moc. Bude se toto nějak řešit ?   Zdraví  P.

5

Re: Nákupní centrum

já hlavně doufám že se pak protáhne ta silnice přes bývalý cukrovar směr Liblice a odlehčí se trochu obchvatu. Pak by se možná nemusel dělat kruhový objezd.

6

Re: Nákupní centrum

Myslím, že začátek výstavby se plánuje na 3. čtvrtletí 2010 a hotové by to mělo být myslím v prvním nebo v druhém čtvrtletí 2011. Už aby to bylo, abych nemusela jezdit nakupovat až do Kolína. V Lidlu ani v Penny se toho moc koupit nedá. Taky si myslím, že Lidl nebo Penny by se mohli přesunout někam k sídlišti, alespoň by nepřišli o tolik zákazníků.

7

Re: Nákupní centrum

Možná je to hloupost, ale vede se stálá diskuze kolem parkování u nádraží. Samozřejmě stav není dobrý a plánovaná výměna (oprava?) kanalizace to nijak nezlepší. Registroval jsem článek na toto téma na zdejších stránkách s tím, že se hledají finance na vybudování dalšího parkoviště. Vzhledem k tomu, že se zde má stavět objekt TESCO - pokud nedošlo k nějaké změně, nestálo by za úvahu, zainteresovat v této souvislosti právě TESCO s tím, že město by se na této investici podílelo?

8

Re: Nákupní centrum

Dobrý den,
na obchodní centrum bylo vydáno územní rozhodnutí, které však ještě nenabylo plné moci, neboť se dvě ekologické iniciativy proti tomuto rozhodnutí odvolaly.
Využít parkoviště tohoto centra nebude možné, protože má stát u Šembery za prodejnou Lidl a docházková vzdálenost je poměrně veliká. Zatím se o propojení mezi silnicí k tomuto plánovanému centru pouze uvažuje, ještě není zpracována projektová dokumentace, protože vlastník nemovitostí firma Neli Vyškov zatím nemá ujasněné další využití. Ale určitě v krátké době dojde ke schůzce mezi zastupci města a vlastníkem pozemků.

9

Re: Nákupní centrum

A ti ekologové jsou z Brodu, nebo bojují proti Tesku celorepublikově? Ani na webu krajského úřadu jsem nic k tomuto nenašel...

10

Re: Nákupní centrum

Jedno sdružení je z Malé Skály a druhé také není z Českého Brodu.