1

Téma: Husův kámen

Při procházkách Brodem nás stále mrzí, že někteří přičinliví spoluobčané "zachránili" plaketu na pomníku v městském parku. Pravděpodobně těch pár korun ve sběrně bylo pro ně životně důležité. Můj dotaz je tedy jednoduchý: uvažuje vedení města o náhradě této desky alespoň plastovou kopií ? Bronzová deska zřejmě nemá šanci na uvedeném pomníku vydržet. Děkuji předem za odpověď.

2

Re: Husův kámen

Děkuji Vám za upozornění. Desku z Husova pomníku zachránil jeden českobrodský občan a tak není nenávratně ztracená. S českobrodskou gardou si chceme vzít závazek péče o tento památník, nechat obnovit nápisy a také znovu instalovat pamětní desku. Zda to bude ta původní bronzová zatím ještě není rozhodnuto.

3

Re: Husův kámen

Po delší době jsme s přáteli procházeli brodským parkem a přestože pan Nekolný dne 7.1. 2010  napsal o úpravě Husova kamene a doslova" s gardou si chceme vzít závazek péče atd." nestalo se do této doby vůbec nic. Stále ještě si chcete vzít závazek nebo se pomník někdy skutečně opraví? Zajímal by mne termín určitější než odpověď ze dne 7.1. Děkuji předem za odpověď.