1

Téma: MŠ Liblice

Míní město Český Brod udělat něco s absolutně nedostačující kapacitou této školky ?????????????

2

Re: MŠ Liblice

Ano, je připravována stavba nové mateřské školy v areálu ekonomické školy v Liblicích, ale zatím ještě není vyřešen ani převod pozemků z majetku kraje na město.

3

Re: MŠ Liblice

Pane Nekolný, výstavba této nové MŠ v Liblicích bude projektem města Český Brod, nebo ji financuje kraj? A mohu se zeptat kdy je počítáno se zahájením výstavby? Předpokládám nejdříve příští rok...? Děkuji

4

Re: MŠ Liblice

Investorem by mělo být město. Spolufinancování se plánuje pomocí regionálního operačního programu, ale nutnou podmínkou je mejetkoprávní vypořádání pozemků. To se však na kraji nějak protahuje. Příští rok by mohly proběhnout jen přípravné práce jako projekty, povolení a souhlasy dotčených osob.

5

Re: MŠ Liblice

Vystavba je pripravuje jiz 2 roky, tedy me nezajima, co bude za dalsi 2 roky, ale nyni. Kam asi tak mam dat dite, oba jsme zamestnani a ve skolce neni misto. Hlavne ze byly prijaty deti matek, ktere jsou bud doma na MD nebo do prace vubec nechodi  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6

Re: MŠ Liblice

Dobrý den, jak se i při letošním zápisu potvrdilo, kapacita liblické MŠ je nedostačující. Zaujme k tomu město nějaký postoj? Nebo lépe - bude situaci nějak řešit? A pokud ano, stane se tak v tomto desetiletí? A věřte, že je mi jedno, že byla navýšena o jednu třídu kapacita ve školce v Brodě, nebo že dle propočtů a demografických studií bude baby boom trvat už jen pár let, takže nemá cenu budovat novou školku. "Bohužel" (pro ty, co nepostřehli ironii upozorňuji, že o ironii jde) se mi dcera narodila v této době a ne až za deset let. Začínám být hodně rozzlobená, na chůvu nenám prostředky a pokud bych měla, nebyla bych nucena chodit do práce, jak asi vyplývá z logiky věci, že. A nebo mi někdo kompetentní poradí "Kam s ní(m)?". Pokud není v moci města vyřešit problém školky, je možné se obrátik vyšší instanci? Ke které? A nebo mi někdo zodpovědný bude hradit ze svého ušlý zisk v případě, že zůstanu s dcerou doma až do doby, kdy z ní bude předškolačka a MŠ bude povinna ji k docházce přijmout? Můžete mi na dotyčnou osobu dát někdo kontakt? Ráda se na ni obrátím. Jako běžnému občanovi a laikovi mi nepřijde těžké domluvit se s krajem a pronajmout pro jednu třídu školky na určitou dobu část nevyužitého prostoru SOŠ. Je to problém? Proč?
Jsem si vědoma spousty otázek ve svém příspěvku, ale budu ráda, když mi někdo poradí alespoň s některou odpovědí.
Díky a hezký večer.

7

Re: MŠ Liblice

Není to rpoblém jen Liblic.I tady v Brodě.Mám dítko,kterému jsou 4 roky a už podruhé nebylo přijato do školky(ANI DO JEDNÉ).Že je moc dětí.Ale jak se stím chtějí školky vypořádat za rok?Kdy ze zákona musejí přijmout předškoláky.Když ted jsou školky přeplněné a kapacita nedostačující.

8

Re: MŠ Liblice

Vážení,
s výstavbou nové budovy školky v Liblicích se stále počítá, přípravy nejsou jednoduché, ale nyní by kraj již měl schvalovat podmínky převodu pozemků na město.
Do školek se přijímaly všechny děti od věku tří let v době začátku školního roku s bydlištěm v Českém Brodě, Liblicích, Štolmíři či Zahradech. Jedinou výjimkou byla děcka, jež mají mladšího sourozence a mamka je stále na mateřské dovolené.
O detašovaném pracovišti se uvažovalo. Byly projednány podmínky s dotčenými organizacemi (např. krajský úřad, hygiena či hasiči), ale  jelikož by se nenaplnila celá třída a náklady by byly velmi vysoké, od dalších příprav jsme upustili. Naopak dle demografického vývoje bychom měli již v příštím roce zaznamenat pokles zájmu o přijetí na mateřské školy.
Nestalo se, že by nějakému předškolnímu dítěti nebyla umožněna docházka do mateřské školy.
Přeji hezký den.

9

Re: MŠ Liblice

Děkuji za odpověď, opravdu mě nepotěšila. Jen malá rekapitulace.
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak se počítá s výstavbou nové školky i přesto, že podle vás bude již v příštím roce patrný úbytek v příhláškách k docházce na MŠ? Tak to mi potom asi unikl nějaký důležitý prvek v celé situaci - když děti jsou, tak se kapacita liblické školky neposílí a až počet dětí klesne tak se postaví nová školka? Co je to za (pardon) blbost?
A opravdu mohu pane místostarosto věřit tomu, že ".....Do školek se přijímaly všechny děti od věku tří let v době začátku školního roku s bydlištěm v Českém Brodě, Liblicích, Štolmíři či Zahradech."? To si děláte legraci, že? Toto forum čte spousta maminek, kterým MŠ nepřijala dítě, kterému bude v době začátku docházky 3 roky. Tak to zřejmě přihlašovaly své děti do MŠ v Hodoníně, jinak si neumím představit, že děti k docházce v liblické školce zapsány nebyly.
Z toho, co jste napsal jsem pochopila, že záruku, že příští rok bude má dcera k docházce MŠ Liblice (ať už v nové či stávající školce) mi nikdo neposkytne.  Prostě a jednoduše se přečkají ještě dva tři roky s velkým počtem dětí, pak humbuk utichne a zase bude klid. Smutné.

10 Naposledy upravil: LiborP (08.04.2010 14:13:18)

Re: MŠ Liblice

Titi to bohužel není smutné, ale holý fakt. Demografický vývoj lze sledovat dle záznamů matrik. Stěhování v případě ČB asi nedělá veliky rozdíl. Chápu, že nelze vybudovat nové kapacity ze dne na den, ale tady je možné téměř tři roky dobpředu odhadnout vývoj.

Z celé situace plyne pouze to, že se vždy začne slibovat, když se blíží volby. Jakmile se překoná toto období, tak se zase čeká až kritická situace buď pomine nebo se blíží další volby, aby se zase slibovalo a čekalo, že občané zapomněli. Bohužel je mnoho těch, kterých se problém školek netýká nebo zapomenou.

V podstatě z toho plyne jeden důležitý závěr, a to že pan Nekolný je slibotechna až se mu práší od huby.