1 Naposledy upravil: milos.ciniburk (09.09.2019 21:04:10)

Téma: Dozor na přechodu u školy pod penzionem Anna

Dobrý den,
již týden vodím syna do 1. třídy do školy pod penzionem Anna a rád bych požádal, zda by zde mohl u přechodu opět stát nějaký dozor. Ranní provoz v této oblasti je na tak malé město neuvěřitelný. V této oblasti se pohybují převážně děti docházející do této školy, což jsou žáci 1. a 2. tříd. V minulosti jsem zde dozor viděl a byl bych moc rád, pokud by se zde v době okolo 7:15-7:45 mohl znovu objevit. Předem děkuji za kladné vyřízení.

Re: Dozor na přechodu u školy pod penzionem Anna

Dobrý den, dozor na přechodech před začátkem vyučování zatím zajišťuje pouze městská policie. Strážníci přechody střídají, ale všechna problematická místa, kterých je několik, neobsáhnou. Během několika týdnů by měli MP opět doplnit také tzv. asistenti prevence kriminality. Jde přesně o časové rozmezí, které uvádíte. Je potřeba, aby všichni v tuto dobu jezdili (nejen) okolo škol a školek, ale taky třeba u autobusových zastávek, maximálně opatrně.

3

Re: Dozor na přechodu u školy pod penzionem Anna

Dobrý večer,ještě si dovolím dodat něco k problematice školního "mumraje"v ulici Žitomířská.Bezpečnosti určitě nepřispívají nefunkční-už dlouhé roky-výstražná světla na značkách Pozor,děti a také podivně fungující zpomalovací semafor,který ráno sice je zapnutý,ale v době cestování školáků do jídelny na obědy a odpoledne domů ze školy už pouze bliká oranžová,takže z ulice se stává závodní dráha,neboť piloty přijíždějící od Štolmíře už nic a nikdo nebrzdí.Odbor dopravy by na to určitě mohl hodit oko...