Téma: Vozová hradba u kostela

Dobrý den, měl bych malou otázku pro všechny.
Jak se vám líbí kontejnery na odpad u kostela sv. Gotharda?
Sice připomínají husitskou vozovou hradbu, což by k Brodu pasovalo, ale přesto si myslím, že jejich umístění v historickém centru u kostela není nic hezkého.
A druhá otázka pro ty, co znají Brod lépe než já, kam by se daly  kontejnery přesunout? Předpokládám, že nejvíce obalů vozíme z Lidlu či Penny, tak mi přijde logické umístit kontejnery někam tam.
Modelová situace: Jedu nakoupit, mam plný kufr auta odpadu. Nejdříve vyprázdním kufr u kontejnerů a pak jdu nakoupit a tak pořád dokola. Otázkou je, zda je u Penny a Lidlu někde takové místo, kam by se kontejnery vešly.

Omlouvám se, pokud se již tato otázka zde na fóru řešila a přeji pěkný den.
Petr Miškovský

2

Re: Vozová hradba u kostela

Nápad je to dobrý, ale na náměstí žije a podniká hodně lidí a nelze je nechat bez nádob na třídění odpadu. Je prokázáno, že když se prodlužuje docházková vzdálenost, klesá ochota lidí třídit odpad.

Není sporu o tom, že kontejnery před kostelem působí velmi nepatřičně a spíš bych řekl i hnusně. Proto jsme se zabývali spíš myšlenou najít vhodnější místo a kontejnery zastřešit nebo vybudovat podzemní nádoby. Vše ale záleží na penězích, kterých moc není.

Re: Vozová hradba u kostela

Dobrý den pane starosto, děkuji za odpověď. Zdá se, že kontejnery u kostela se nelíbí pouze nám dvěma. Tudíž asi netřeba kontejnery někam přesouvat nebo nějak schovávat.
Přeji pěkný den.
Petr Miškovský