1

Téma: Linka S7

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli by město mohlo zařídit, aby linka S7 byla zrychlená? Že by stavěla jen Český Brod, Úvaly, Klánovice, Libeň a Praha hl. n..  Dle mého názoru by bylo dobré zvýhodnit jeden spoj do Prahy, když teď jezdí všechny spoje jak přes kopírák a žádná změny se nekoná.

2

Re: Linka S7

A co metro? Nemohlo by město postavit metro? Protáhla by se linka B a jezdili bychom pohodlně na Černý Most.

3

Re: Linka S7

S7 je jednou z linek Českých drah zařazených do Pražské integrované dopravy, která funguje v hlavním městě a části Středočeského kraje. Jde o poměrně složitý systém se spoustou zapojených subjektů a fungující na poměrně velkém území, jehož součástí jsou i "eskové" linky. Ty jsou koncipované právě jako zastávkové a hlavně intervalové. Tedy jezdí v určitých pravidelných časech se zajištěnou další návazností. Proto není možné "zrychlit" část spojů. Urychlení celé linky by bylo nekoncepční (proč jedna zrychlená a jiná zpomalená) a dosti nekolegiální pro menší obce metropolitní oblasti, která zaznamenává významnou stavební činnost a nárůst populace. Pro urychlení dopravy mezi Českým Brodem a Prahou se snažíme zajistit od nového jízdního řádu posílení ve špičce o dva párové spoje zrychlených vlaků.

4

Re: Linka S7

K tématu linky S7 ještě jedna věc, dost často se stává, že z "provozních" důvodů vlak skončí v Úvalech. Děje se to ráno i večer, předminulý týden třeba třikrát. Což je v kombinaci s častými zpožděními linky S1 velmi lahůdkové.

5

Re: Linka S7

Proč mít jednu linku zrychlenou a druhou zastávkovou? Třeba proto, že by lidi uvítali rychlejší cestu do (z) Prahy i mimo špičku. Je plno lidí, co jezdí před 6. (5.) hodinou a po 18. hodině. Tak dát jeden zrychlený vlak třeba kolem 5. hodiny a druhý kolem 18. hodiny. To by bylo taky řešení.

6

Re: Linka S7

Správně! Mám rád lidi, co dokáží vznést svůj požadavek na správném místě. Jako třeba domáhat se změny v trafikonu na diskusním fóru města, kterým vlaky projíždí. Člověk se nesmí bát a musí se umět ozvat smile

7

Re: Linka S7

Protože každá linka jede jinam. Také jsme v určitém stupni integrace, která bude dále pokračovat a podobný krok by šel proti celé koncepci. V červenci budeme mít k dispozici návrh nových jízdních řádů, z kterých bude již patrné, zda se nové zrychlené vlaky podařilo dojednat a zařadit a případně v jakých časech.

8

Re: Linka S7

Návrhy jsou zde:
https://ropid.cz/navrhy-zeleznicnich-ji … ramci-pid/