Téma: Registr dárců kostní dřeně

Dobrý den,

o. s. Českobroďák ve spolupráci s naším sborem pořádá ve čtvrtek 26.11.2015 schůzku, které se zúčastní zástupci pražského IKEMu-  http://ceskobrodak.cz/.

Zveme všechny, kteří uvažují o vstupu do Českého registru dárců krvetvorných buněk, aby si přišli poslechnout informace spojené s touto problematikou. Ať už se to týká toho kdo (ne)může do registru vstoupit, jak samotný odběr probíhá nebo co to znamená nejen pro pacienta, ale hlavně pro dárce.

Ti co mají dobrý zdravotní stav a rozhodnou se do registru vstoupit, mohou s koordinátorkami IKEMu na místě vyplnit podrobnější vstupní dotazník, aby následně dostali odběrovou sadu na vzorek slin. Tuto použijí doma a zašlou do IKEMu poštou, odpadá tak nutnost jet do Prahy na odběr krve.

Pomozte nám rozšířit řady dárců a dát naději na uzdravení onkologicky nemocným smile

Přednáška je velmi zajímavá, spolu s diskuzí bude cca na hodinu a půl až dvě hodiny. Je velmi zajímavá, dozvíte se například že rodiče dětem darovat kostní dřeň nemohou (vzhledem k tomu že se posuzuje 10 znaků.. a člověk jich má 5 od maminky a 5 od tatínka). A že právě toto je největší z důvodů proč jsou potřeba dárci; hodně sourozenců má jiné rodiče.

Na webu OSH Kolín naleznete informace z předchozích schůzek, vč. prezentace. Díky nim již je v registru více než 20 nových dárců smile

http://www.oshkolin.cz/prevence

Ti co o vstupu přemýšlí a chtějí se zúčastnit, postupujte prosím dle pokynů v letáku a informujte o Vaší účasti - musíme nahlásit počet účastníků, aby v případě zájmu o vstup měli sebou z IKEMu dostatek odběrových sad smile